Шрек — теж за українське

Шрек — теж за українське

Біля будівлі Державного агентства з питань кіно вчора можна було зустріти з десяток відомих кіно– й мультиплікаційних героїв. Шрек, Дарт Вейдер, Джек Горобець та інші по черзі заходили в держустанову і реєстрували звернення, в яких просили захистити український дубляж. Персонажі фільмів вимагали скасувати урядову постанову № 168 «Про внесення змін до Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів», яка знищує робочі місця для творчих і технічних кінопрацівників, величезні прибутки для українського бюджету, українську школу дубляжу.

Мій садок — моя «Фортеця»

Мій садок — моя «Фортеця»

Ірпінь, що на Київщині, стане першим за роки незалежності України містом, де буде збудовано новий дитячий садочок. За планом, заклад для дошкільнят із гучною назвою «Фортеця» має з’явитися в серпні 2013 року на вулиці Суворова, 1/1, поруч з однойменним житловим комплексом. «Цей проект — перша ластівка прояву соціальної відповідальності бізнесу на Ірпінщині», — сказав мер міста Володимир Скаржинський.

Зараза з м’яса

Зараза з м’яса

У Херсонській області понад 70 людей захворіли на трихінельоз. Фахівці ветеринарної служби виявили джерело зараження небезпечною недугою у м’ясі свиней, коли фермер із села Миколаївка привіз його на продаж на Новокаховський ринок. Чоловік заявив, що оптом закупив свиней для розведення та продажу у знайомого із села Козаче. У дворі обох селян ветеринари виявили двадцять живих інфікованих тварин. Комерсант iз Козачого зізнався, що свині підхопили заразу від диких єнотовидних собак, яких він відловлював, убивав, після чого згодовував свиням.

Туризм має бути зеленим

Туризм має бути зеленим

За останні кілька років в Україні з’явилися тисячі маленьких готелів на 5—10 номерів і сотні великих філій — як закордонних компаній готельного бізнесу, так і вітчизняних. Ціни вже починають відповідати якості, а головне — Україна дуже приваблива з точки зору зеленого туризму, стверджують у Всеукраїнській спілці громадських організацій «Рада з питань туризму і курортів».

Смерть у міліції природною не була

Смерть у міліції  природною не була

Трьох співробітників Ковпаківського райвідділу міліції затримали співробітники обласної прокуратури. Їх підозрюють у причетності до смерті 32–річного Олексія Ходакова, який помер під час перебування в міліції 17 січня. Як писала тоді «УМ», Олексія привезли до райвідділу, нібито отримавши дані про його причетність до вбивства чоловіка, який зник безвісти.

Пиво замість українок

Пиво замість українок

У Європі нарешті визнали, що українські жінки — найгарніші у світі. Щоправда, в дивний спосіб: на центральних каналах голландського телебачення почали транслювати ролик «Утримай його вдома», в якому місцевих жінок закликають не пускати своїх чоловіків на Євро–2012 в Україну, бо «в цій країні безліч красивих жінок». А щоб утримати благовірного вдома, реклама пропонує голландкам відвернути його увагу від українських красунь іншою чоловічою спокусою — пивом. Замовник відеоролика, енергетична компанія Nederlandse Energie Maatschappij, пропонує укласти з нею контракт на два роки й отримати в подарунок прилад для виготовлення пінного напою в домашніх умовах.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Моя доля щасливіша, ніж в Оксани Макар»

«Моя доля щасливіша, ніж в Оксани Макар»

Ця історія, що сталася наприкінці минулого року, вразила не лише своїм трагізмом, а й безглуздям. «УМ» писала про те, як 30–річна мати шістьох дітей і вже вагітна всьоме Тетяна Андронова з села Євдокіївка Магдалинівського району, нібито змучена постійними конфліктами зі своїм чоловіком, вирішила його налякати — вилила на себе літрів зо п’ять бензину і підпалила. Жінка вмить перетворилася на живий смолоскип. Коли карета «швидкої» доставила потерпілу до обласної лікарні імені Мечникова, на ній, вважай, живого місця не було — лікарі констатували 75 відсотків опіків тіла.

Всі статті рубрики