Викидаючи сміття, посміхайтеся!

Викидаючи сміття, посміхайтеся!

Відеокамери стали справжніми помічниками черкаської мерії в боротьбі зі стихійними сміттєзвалищами. Тільки за останній час вони зафіксували щонайменше двадцять несвідомих громадян, які викидали свій непотріб де заманеться.

«Гамівна» сорочка для водія

«Гамівна» сорочка для водія

На Полтавщині вирішили жорстко боротися з грубістю, а часом і з відвертим хамством водіїв та кондукторів пасажирського транспорту, що спричиняють численні нарікання, скарги на їхню роботу. Зокрема, як повідомив журналістам заступник голови облдержадміністрації Борис Галушко, зараз переглядаються умови конкурсів перевізників, які виборюють право обслуговувати ті чи інші маршрути.

Полювання на мерців

Полювання на мерців

Харків’яни останнім часом нерідко дізнаються про смерть своїх близьких завдяки телефонному дзвінку з ритуальних фірм. Тобто вони впевнені: їхня рідна людина десь на роботі чи, скажімо, прогулянці, і навіть не здогадуються, що сталося непоправне, а їм уже пропонують її поховати з усіма прийнятими на сьогодні почестями. Випереджати звістку про смерть ритуальним службам допомагає розгалужена система інформаторів. Наразі з приватними поховальними бюро співпрацюють медики стаціонарів, поліклінік та моргів, а за даними мера Геннадія Кернеса, — ще й міліціонери та лікарі станцій швидкої невідкладної допомоги. Вони оперативно сповіщають фірми про смерть людей для того, щоб «могильники» першими змогли запропонувати близьким покійних свої послуги. Бувають навіть випадки, коли співробітники ритуальних контор влаштовуються санітарами до медичних установ, аби вчасно потурбуватися про заробіток рідних підприємств.

Шедеври трансформаторних будок

Шедеври трансформаторних будок

Незабаром мине рік, як із «благословення» міського голови у Тернополі стартував оригінальний проект «Візуальне вуличне мистецтво». Для початку групі талановитих молодих людей надали можливість на власний смак розмалювати трансформаторні будки на подвір’ях житлових масивів. Відтак близько двох десятків сірих непривабливих стін перетворилися на своєрідні картини з пейзажами, міськими краєвидами, зображеннями мультиплікаційних героїв тощо.

Всі статті рубрики