Сир на пальмах не росте

Сир на пальмах не росте

На Сумщині виготовляють близько сорока видів сиру (наголошу: саме сиру!). Випускають його п’ять підприємств. Від найменшого — ТОВ «Велсам», що у Великому Самборі на Конотопщині, до найбільшого — «Бель Шостка Україна». Після проголошення Росспоживнаглядом претензій до українських сирів державне підприємство «Сумистандартметрологія» перевірило всі ті види, а разом — іншу молочну продукцію.

«Ми провели термінову позапланову перевірку, — каже заступник генерального директора з питань підтвердження відповідності держпідприємства «Сумистандартметрологія» Олександр Шовкун. — На кожне молокопереробне підприємство виїхали наші фахівці, зробили відбір сировини й готової продукції. І сьогодні маємо результат лабораторного дослідження».

Перчик від Фірташа

Перчик від Фірташа

У селі Синьків Заліщицького району Тернопільщини, де колись народився голова ради директорів групи компаній Group DF Дмитро Фірташ, закладено символічну капсулу під будівництво високотехнологічного тепличного комплексу. За площею та потужністю він має стати найбільшим у західному регіоні, а також увійти в п’ятірку найсучасніших тепличних господарств України.

Сховані за залізними дверима

Сховані за залізними дверима

Про цю проблему в Україні говорять рідко, хоча, за статистикою, кожна третя українка потерпає від домашнього насильства. І це зовсім не означає, що кожну третю дружину чоловік б’є, — насильство буває також психологічне, сексуальне та економічне. І хоча більшість жінок усе ж терплять і з різних причин виправдовують це явище, на Львівщині є місце, куди звертаються по допомогу ті, чия чаша терпіння переповнилась.

Всі статті рубрики