Зимовi жнива смертi

Зимовi жнива смертi

За вчорашніми даними Міністерства охорони здоров’я України, кiлькiсть людей, померлих вiд переохолодження, зросла до 63 осiб. Тобто лише за одну нiч на четвер замерзли на смерть двадцятеро осiб! Здебiльшого загинули безхатьки, iз загальної кiлькостi восьмеро — в лiкарнi, 41 — просто на вулицях.

Сніг кольору таблиці Менделєєва

Сніг кольору таблиці Менделєєва

Штормовий вітер завалив регіон надзвичайно яскравим снігом: вітер розніс iз території глиноземного заводу небезпечний червоний шлам. Як розповіли «УМ» у Центрі пропаганди управління Міністерства надзвичайних ситуацій у Миколаївській області, червоний пил «гуляє» регіонами Миколаївщини вже п’ятий день поспіль.

Байбак широкого профiлю

Байбак широкого профiлю

Заразившись американським 126–рiчним досвiдом, у другий день лютого харківські байбаки пророкують погоду вже вісім років поспіль. Проте жодного разу їм не доводилося працювати в таких жорстких природних умовах: стовпчик термометра в районі біостанції Національного університету ім. Каразіна, що в урочищi Гайдари, сягнув 20 градусів морозу.

Віслава над Віслою

Віслава над Віслою

У цьому красивому стародавньому місті фактично почалося й логічно замкнулося її життєве коло. Народжена 2 липня 1923 року поблизу Познані, Віслава Шимборська разом iз батьками оселилася у Кракові, коли їй виповнилося вісім років.

Море замерзло

Море замерзло

Традиційно найдошкульнішого морозного удару на півострові зазнав віддалений Керченський регіон. Спочатку нечувані снігові заметілі–хурделиці в районі сусідніх Феодосії та Білогірська на день–два перервали автомобільне сполучення з містом–портом.

Війна Президента і комп’ютерних мишок

Війна Президента і комп’ютерних мишок

Навряд чи «світлі голови», які задумували закрити файлообмінник ex.ua, розраховували, що в підсумку наразяться на масштабний спротив громадськості, порівнюваний iз віртуальною Помаранчевою революцією.

Всі статті рубрики