З’їли щось не те

З’їли щось не те

Як повідомили «УМ» у прес–службі Луганського облуправлiння Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, діти зі скаргами на нудоту, блювоту, діарею та біль у животі були госпіталізовані до другої інфекційної Краснодонської міської лікарні. Загалом учора та позавчора до медичного закладу «поклали» 47 діточок. Ще шестеро залишились під домашнiм наглядом лiкарiв. Усі постраждалі — учні 1—4–х класів Краснодонської міської гімназії, у всiх однаковий діагноз — гострий гастроентерит.

Міст наближається

Міст наближається

Учора вранці працівники підрядної організації «Київавтодору» розчищали території знесених у понеділок дачних будинків. Нагадаємо, на цей вимушений крок влада пішла через необхідність будівництва Подільського мостового переходу (який зменшить потік автомобілів iз лiвого берега Днiпра на правий, а також уможливить прокладання метро на Троєщину. Фахівці з відділу транспорту інституту «Київгенплан» підрахували, що інший варіант — в обхід садів — не зменшить кількості заторів, і автівки скупчуватимуться на проспекті Ватутіна. А власникам ділянок, де планувалася «чистка», обіцяли грошові компенсації, квартири або нові дачні будинки.

Останні з вільних

Останні з вільних

Харківський телевізійний ринок втратив ще одну інформаційну службу, що не належала до медійних проектів місцевої влади. Днями директор телекомпанії «Фаворит Продакшн» Ігор Середа повідомив про закриття служби «Харківськi вісті» через складну фінансову ситуацію. Журналісти про ймовірне звільнення були попереджені за місяць, тому новина нікого не застала зненацька. У результаті без роботи залишилося майже двадцять телевізійників. «Можливо, ви їм допоможете влаштуватися в АТН», — пожартував пан Середа в інтерв’ю телекомпанії, яка й сама більше місяця тому залишилася без ефіру.

Не лізьте в піраміди!

Не лізьте в піраміди!

Шахрайська геніальність Сергія Мавроді полягає у створенні таких схем для видурювання грошей, які складно знищити законним шляхом, — під них не «підкопаєшся». Аналогічно діє і новітня МММ–2011, реклама якої красується на бігбордах у Києві та інших великих містах України, та й інших держав так званого СНД. Тому й українська міліція, і владці, наприклад Прем’єр Микола Азаров, можуть тільки закликати співвітчизників не вкладати гроші в шахрайську піраміду. «Це підприємство в органах дер­жавної влади не зареєстроване, розрахункових рахунків у банках та майна не має, — нагадує вчорашня заява Центру громадських зв’язків столичного главку міліції. — Небезпека вкладання грошей у подібне підприємство полягає в тому, що надалі довести свою участь у ньому неможливо».

Шевченко поруч iз кенгуру

Шевченко поруч iз кенгуру

У Львівському палаці мистецтв закінчується виставка молодого скандального художника Станіслава Сілантьєва Agricultura. Упродовж кількох останніх днів вона супроводжувалася жвавими конфліктами у культурних і політичних колах. Художник — проти ідолопоклонства, малює дещо комічно у стилі наїву. У роботах поєднує естетику поп–арту і традиційного примітивізму. На деяких полотнах він написав Тараса Шевченка поруч із кенгуру і носорогом. Це страшенно обурило депутатів Львівської облради. Після відвідин виставки представники влади, зокрема Львівської обласної ради, якій підпорядковується Палац мистецтв, однозначно і різко засудили виставку як «антидержавну» і «антипатріотичну», як таку, що «підняла руку на святе».

Олені не винні

Олені не винні

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У столичному зоопарку — нова трагедія: позавчора померла самка рідкісного оленя Давида. Симптоми захворювання, від якого загинула тварина, дуже схожі на ті, що минулого місяця звели в могилу її «чоловіка». Результати розтину та хімічних аналізів підтвердили, що самця нагодували щурячою отрутою. Наразі триває дослідження причин смерті самиці. Як розповів учора на прес–конференції директор зоопарку Олексій Толстоухов, керівництво звіринця надало прокуратурі Шевченківського району Києва матеріали за фактом отруєння, і звернулося до преси по допомогу в розслідуванні низки дивних смертей тварин.

Драматурги прорвалися в театри

Драматурги прорвалися в театри

Сучасні українські театри воліють обходитися у своїй творчості без сучасних українських драматургів — останнім часом така ситуація стала настільки стабільною, що будь–яке порушення цього алогізму в театральному процесі вважають ледь не сенсацією. А тому фестиваль, що розпочинається у суботу, можна вважати своєрідною мегасенсацією: протягом тижня в українських театрах проходитимуть читання п’єс сучасних драматургів. Переважно — українських, але до проекту залучили також авторів iз Польщі, Росії, Грузії та Сербії.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики