Курс на Варшаву

Курс на Варшаву

Сьогодні центр Євросоюзу переміститься у Варшаву: Польща, яка в цьому півріччі головує в ЄС, приймає другий в історії саміт «Східного партнерства». Саме поляки 2009 року ініціювали цю програму співпраці Європейського Союзу зі східними сусідами — Україною, Білоруссю, Молдовою, Грузією, Вірменією та Азербайджаном. І дуже не хотілося б, щоб господарям саміту на чолі з прем’єр–міністром Польщі Дональдом Туском довелося червоніти за своїх протеже перед лідерами 27 держав–членів Євросоюзу, європейськими комісарами з питань зовнішньої політики та з питань розширення Кетрін Ештон і Штефаном Фюле та президентом ЄС Германом ван Ромпеєм, який головуватиме на цьому представницькому зібранні.

Не враховуючи того, що...

Не враховуючи того, що...

Провідні українські організації, котрі займаються відстежуванням виборчих процесів, заявили про те, що робоча група із вдосконалення виборчого законодавства під керівництвом Олександра Лавриновича неналежним чином урахувала рекомендації міжнародних інституцій щодо проекту закону про вибори народних депутатів — Венеціанської комісії, Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, Міжнародної фундації виборчих систем (IFES). Так, група Лавриновича взяла до уваги низку рекомендацій, які стосуються процедурних нюансів, але взагалі не торкалася принципових питань: виборчої системи, критеріїв і строків визначення меж округів, порядку формування виборчих комісій. Про це заявили на спільній прес–конференції представники Комітету виборців України, громадської мережі «Опора», Лабораторії законодавчих ініціатив та Українського незалежного центру політичних досліджень, які разом сформували «Громадський консорціум виборчих ініціатив».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Дві новини для Юлі

Дві новини для Юлі

За останні два дні Юлія Тимошенко дізналася дві новини: дуже погану і не дуже. У першому випадку екс–Прем’єрку засмутила Генпрокуратура. Сторона обвинувачення просить Печерський райсуд столиці засудити лідерку БЮТ до семи років позбавлення волі без подальшого права обіймати державні посади впродовж трьох років, а також задовольнити цивільний позов «Нафтогазу» про відшкодування їм шкоди на суму понад півтора мільярда гривень. Інша новина: Президент Янукович вніс у Верховну Раду законопроект про декриміналізацію економічних злочинів за №9221. Щоправда, в тексті проекту не передбачено пом’якшень i змін до пункту 3 статті 365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень), за яким судять пані Тимошенко. Утім учора Голова ВР Володимир Литвин натякнув, що нардепи розширять список осіб, на яких поширюватиметься дія президентського законопроекту. Спікер не назвав прізвище Тимошенко, але сказав, що розширення стосуватиметься і службових осіб.

Всі статті рубрики