НОВИНИ ПЛЮС

29.09.2011

Медіа для мас

Національна рада з питань телебачення й радіомовлення винесла попередження телеканалу ТВі. Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив керівник каналу Микола Княжицький. Він вважає рішення комісії «протизаконним і безпідставним». «Підстав не було. Вони нас перевіряли у листопаді минулого року, а, згідно з Господарським кодексом, санкції на підставі перевірок можуть застосовуватись лише протягом шести місяців. Тож незалежно від причин — санкція незаконна», — зазначає Княжицький. Він нагадує, що після двох попереджень рада може відібрати ліцензію у телеканалу.

Останнім часом ТВі демонструє різку опозиційність до влади Януковича.

Партактив

Партії «За Україну!» та «Громадянська позиція» не домовлятимуться із «Нашою Україною» про об’єднання, якщо список очолюватиме Віктор Ющенко. «Ми поки в процесі переговорів, а «Нашій Україні» варто визначитися — вони з Ющенком чи без нього», — заявив голова «ГП» Анатолій Гриценко в коментарі «Коммєрсанту».

Водночас потрібно зазначити, що ці заяви пролунали вже після того, як «Наша Україна» на засіданні президії політради розглядала пропозиції щодо об’єднання із «ЗУ!», «ГП» й УНП та не підтримала такий формат походу на вибори. За об’єднання проголосували четверо членів президії, за самостійну участь у виборах — теж четверо, ще троє утрималися.

* * *

Більшість осередків партії «Сильна Україна» підтримують об’єднання з Партією регіонів. Про це заявив голова «СУ», віце–прем’єр–міністр Сергій Тігіпко. «Зараз проходять засідання організацій партії на місцях, в регіонах. Більше 90% рішень, які вже є, — позитивні», — цитує Тігіпка прес–служба.