«Сяйво» засяє восени

«Сяйво» засяє восени

У п’ятницю журналісти, представники київської влади і комунальники потрапили до раніше заблокованого приміщення на вулиці Великій Васильківській, де до лютого 2010 року функціонувала книгарня «Сяйво». Як повідомив «УМ» один з учасників події, працівники ЖЕКу вирізали замок, після чого всі охочі разом із директором книгарні Аллою Лазуткіною змогли зайти всередину. «Там був повний жах. Книжок нема, стіни обідрані, голі, всюди звисають дроти, вікна заварені. Усередині перебував охоронець, який там непогано влаштувався: мав ліжко, телевізор, холодильник, на полиці стояв шотландське віскі. Цей чоловік опору не чинив, його затримали працівники міліції», — розповів свідок.

«Патріоти» на Банковій

«Патріоти» на Банковій

Завтра націонал–патріоти пікетуватимуть Януковича з вимогою звільнити чотирьох членів Соціал–національної асамблеї і «Патріота України», затриманих напередодні Дня Незалежності за підозрою у підготовці терористичного акту в місті Васильків Київської області. Акції протесту вже відбулися в Києві, Івано–Франківську, Житомирі, Львові тощо. У Харкові місцеве управління Служби безпеки закидали димовими шашками. Місцеві націонал–патріоти також очікують на рішення правоохоронців щодо активістів, двоє з яких зараз перебувають у лікарні.

Не вандалізм, а «реконструкція»

Не вандалізм, а «реконструкція»

Минулого тижня свідома громадськість забила на сполох: у Запоріжжі демонтують монумент «Жертвам Голодомору та сталінізму». Запевненням міської влади, що пам’ятник розбирають задля реконструкції (з цією метою споруду закрили ще в середині червня), були не надто переконливими, адже необхідних для цього 50 тисяч гривень, за словами депутатів міськради, у бюджеті не знайшлося. Як розповів «УМ» координатор Громадської ініціативи «Оновлення країни» у Запоріжжі Дмитро Харьков, після численних звернень у ЗМІ міська рада кошти раптом знайшла, і монумент уже відремонтували. За його словами, пам’ятники — болюча тема для влади Запоріжжя після історії з постаментом Сталіна. Тому коли матеріальна допомога надійшла ще й від народного депутата, «нашоукраїнця» Андрія Парубія, який звернувся до міськради з проханням розібратися, гроші знайшлися миттєво: «Аж не віриться, що ще тиждень тому від пам’ятника була лише стела. Але своєю небайдужістю ми змогли повернути все на краще. Хоча офіційно монумент не відкривали, він уже готовий і по вечорах підсвічується».

Кому дошкулила «Відвага»?

Кому дошкулила «Відвага»?

Вишкільний табір «Відвага» імені Івана Гавдиди, про який нещодавно розповідала «УМ», завершив свою роботу, залишивши позитивні враження у більшості тих, хто спілкувався з його учасниками. Ще б пак: дисципліна, заборона алкоголю, а замість куріння — п’ять хвилин на добу фізичної підготовки. Утім на завершення любителі здорового способу життя зацікавили ще й правоохоронців. «Закладаючи табір, ми завчасно повідомили про це Великочернеччинську сільраду. Маємо листа підтримки від Міністерства сім’ї, молоді та спорту. Попри це перед згортанням сюди прибула ціла делегація міліції на чолі з начальником Сумського райвідділу, до яких приєднався, як ми зрозуміли, й хтось із облуправління — загалом до десяти осіб, — розповів керівник громадської організації «Молодіжний націоналістичний конгрес», організатор табору Сергій Кузан. — У кожного перевірили документи, переписали всіх учасників і зняли на відео. При цьо­му пояснили таку необхідність прагненням захищати громадський порядок».

Перше вересня без парт і дощок

Перше вересня без парт і дощок

Учора донецький Апеляційний адміністративний суд під головуванням судді Ірини Компанієць розглядав скарги батьків учнів шкіл №№ 3,27 і 100 міста Макіївки, які, згідно з двома рішеннями Макіївської міськради від 25 березня 2011 року, підлягали ліквідації. Інтереси дітей відстоювали батьки–активісти з допомогою адвокатів Донецької обласної організації «Фронту змін». Нагадаємо, напередодні Центрально–міський районний суд Макіївки відмовився визнати протиправним і скасувати рішення Макіївської міської ради про ліквідацію шкіл. Занепокоєні батьки стверджують, що «рішення були ухвалені з порушенням процедури, оскільки ухвалювалися таємно, за відсутності представників ініціативної групи і без аргументованих підстав про доцільність ліквідації цих шкіл».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Про ганьбу і користь від широких поясів

Про ганьбу і користь від широких поясів

У неділю в Нагуєвичах, що на Львівщині, рідному селі Івана Франка, стався подвійний скандал. Там, нагадаємо, відбувалися урочистості з нагоди 155–річчя з дня народження класика. За традицією, на імпрезу злетілася купа нелінивих діячів не лише місцевого, а й київ­ського розливу. Окрім львівського «губернатора» Михайла Цимбалюка й голови облради Олега Панькевича, на Франкові уродини прибули радник Президента Ганна Герман, міністр юстиції Олександр Лавринович та міністр культури Михайло Кулиняк.

Розподіл на межі корупції

Розподіл на межі корупції

У вітчизняній освіті — прецедент. На профільне міністерство подано судовий позов. Добиватися правди в суді вирішила Києво–Могилянська академія, яка влітку скаржилася на суттєво урізані бюджетні місця з багатьох напрямів підготовки бакалаврів та магістрів. Відтак, повідомив президент НаУКМА Сергій Квіт у своєму персональному журналі на сайті вишу, університет звернувся до Окружного адмінсуду Києва з позовом до Міносвіти.

Всі статті рубрики