Дуже вигідна пожежа

Дуже вигідна пожежа

Вісім годин пожежники не могли приборкати полум’я в старовинній будівлі, відомій як «Будинок Суворова», через небезпеку ураження електричним струмом. Епіцентр пожежі знаходився в офісному приміщенні на другому поверсі. Вогонь швидко зруйнував перегородки та перекинувся на дах, який майже повністю вигорів. Як розповів «УМ» перший заступник начальника обласного управління МНС у Херсонській області Вадим Шулюк, будинок довго не вдавалося знеструмити: хоча фахівці Херсонських міських електромереж відімкнули його від централізованого електропостачання, виявилося, що офісні приміщення живляться від резервного джерела. «Коли під’їхали пожежники, з’ясувалося, що шляхи евакуації захаращені й закриті, — розповів «УМ» Вадим Шулюк. — Це стало додатковою причиною того, що вогонь вирував так довго».

Земля у тоннах

Земля у тоннах

Землю на Харківщині віднедавна можна придбати не лише у сотках та гектарах, а ще й на вагу. Підприємливі ділки спеціальними вантажниками знімають родючий шар ґрунту до півтора метра і КамАЗами вивозять на продаж. На думку екологів, якщо цей відвертий грабіж не зупинять правоохоронці, то про знамениті харківські чорноземи можна невдовзі буде прочитати хіба що в підручниках iз природознавства.

Славкова земля

Славкова земля

Біля цього двору по центральній вулиці села Вільховець Звенигородського району Черкаської області часто зупиняються проїжджі автомобілі: люди йдуть до батьківської хати В’ячеслава Чорновола. «Дід Харитон, батько Килини Харитонівни, матері В’ячеслава, віддав їм цю хату, бо вони жили у маленькій кімнаті при нашій школі, у якій вчителювали», — пояснює «УМ» Василь Стрижиус, завідувач садибою–музеєм В’ячеслава Чорновола.

Всі статті рубрики