Ядерний прогрес чи «декаданс»?

Ядерний прогрес чи «декаданс»?

Аварійна ситуауція на японських АЕС змусила решту країн пильніше придивитися до власного «мирного атома». Німеччина на три місяці призупинила роботу енергоблоків 1970–х років будівництва, щоб перевірити їхню безпечність, Венесуела взагалі відмовилася від атомної енергетики. В Україні ж, як запевняють у Національній атомній енергогенеруючій компанії «Енергоатом», усе спокійно: вітчизняні АЕС — Запорізька, Південноукраїнська (Миколаївська область), Хмельницька і Рівненська — значно більш безпечні, ніж японська «Фукусіма–1». Усі українські енергоблоки мають подвійний захист реактора та, на відміну від японських, не менше двох систем безпеки.

Місяць по небу ходить...

Місяць по небу ходить...

Завтра на небі ми зможемо спостерігати явище, яке вчені неофіційно називають «суперповня»: Місяць підійде до нашої планети на найближчу відстань, починаючи з 1992 року. «Деколи Місяць наближається навіть на більш рекордну відстань до Землі, ніж 356 тисяч 577 кілометрів, які ми очікуємо зараз, — каже директор Головної астрономічної обсерваторії НАН України Ярослав Яцків. — І мінімальна така відстань складає 356 тисяч 420 кілометрів. Тобто рекордна відстань Місяця від Землі була на 150 км ближчою. Але нічого страшного не буде, тому що такі наближення були і в 2003–му, і в 2005–му, і 2008 році, й ніяких катаклізмів на Землі це не викликало». Водночас учений не виключає, що припливна сила дії місяця на Землю справді може спрацювати як спусковий механізм якихось явищ і катаклізмів.

Провокація ФСБ?

Провокація ФСБ?

Партія «Русскоє єдінство» заявила про свій намір пройти 9 травня маршем головними вулицями міста Лева до Пагорба слави, щоб покласти там квіти. У Сімферополі навіть працює мобілізаційний пункт для охочих долучитися до акції. За словами одного з організаторів, голови Сімферопольської міської організації партії «РЄ» Сергія Юхіна, «кожен доброволець має усвідомлювати всю серйозність свого вчинку, бути ідеологічно підготовленим». «Це не пікнік, а серйозний захід», — охарактеризував специфіку маршу Юхін. Як зазначають організатори, працюватимуть і виїзні мобілізаційні пункти. Сам «русскій єдініст» свідомий, що ситуація у Львові настільки не проста, що це може викликати відверте протистояння. Але посилається на численні листи від львів’ян, котрі, мовляв, хочуть долучитися до святкової ходи. «Та якщо нам намагатимуться зіпсувати свято, ми до цього готові й не боїмося — наше діло праве», — бравує він.

Якість як гарантія здоров’я

Якість як гарантія здоров’я

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Вода для міст: відповідаючи на виклики» — саме під таким гаслом проходить Міжнародний день води, який має на меті привернути увагу громадськості до впливу швидкого зростання міського населення, індустріалізації, змін клімату та природних катаклізмів на ресурси питної води. Організатори зазначають: нині у світі є актуальною проблема забезпечення чистою питною водою населення міст, де кількість мешканців, особливо в країнах, що розвиваються, зростає швидкими темпами.

«Доріжка» до РДА

«Доріжка» до РДА

У легковому автомобілі Яворівської райдержадміністрації, що на Львівщині, знайшли наркотичні речовини — марихуану та амфетамін. Як стало відомо «УМ» iз власних джерел у міліції, у суботу ввечері яворівські міліціонери спільно з даішниками провели операцію і затримали перевізників «наркоти» — водія та невідому особу. Обох узяли під варту, а наркотики вилучили.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики