РАХУНКОВА ПАЛАТА

18.03.2011

29 мільйонів гривень компенсацій

сплатила наша держава своїм громадянам торік за рішенням Європейського суду з прав людини. А з початку цього року — 169 тисяч гривень. Як повідомила заступник міністра юстиції, урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Валерія Лутковська, для того щоб держава виконувала це рішення, Європейський суд запровадив вiдповiдну норму. Згідно з нею, якщо протягом трьох місяців з дня набуття чинності рішення Феміди не було виконане, на присуджену суму нараховуватиметься пеня.

 

617 тисяч безробітних

зареєстровано в Україні станом на лютий, що на 5 відсотків, або 31,1 тисячі, більше, ніж у січні. За даними Держкомстату, загалом рівень безробіття в нашій державі на 1 березня становив 2,2 відсотка від загальної кількості населення працездатного віку. Статистики також підрахували, що кількість безробітних, які станом на початок цього місяця отримали середню допомогу з безробіття у розмірі 826,14 гривні, на 4,1 вiдсотка перевищила кількість тих, хто отримав її у січні.

 

27 тисяч першокласників

очікують столичні школи у наступному навчальному році, інформує Головне управління освіти та науки КМДА. Тут також нагадують, що, згідно із затвердженими правилами зарахування дітей до початкової школи, заборонено перевірку знань дитини щодо засвоєння навчально–виховної програми дошкільного навчального закладу та вміння читати, писати і рахувати. А прийом до першого класу здійснюється на безконкурсній основі.

 

8 тисяч ліфтів

планує впродовж 2–4 років замінити у Києві столична влада, заявив очільник Київміськдержадміністрації Олександр Попов. За словами градоначальника, всі ці ліфти вже дано перевищили термін експлуатації, відпрацювавши більше 25 років. Окрім того, додав Попов, уже найближчим часом влада планує перевірити всі ліфти, після чого буде ухвалено рішення, які з них потребують ремонту чи заміни в першу чергу.

 

500 шкіл

щонайменше потрапили під ліквідацію лише за останні три роки. За словами очільника Міносвіти Дмитра Табачника, впродовж минулого року в Україні закрито 115 навчальних закладів. Міністр пояснив ліквідацію рішеннями органів місцевого самоврядування, які враховували демографічну ситуацію в регіоні. «За останні 10 років кількість дітей шкільного віку зменшилася на 2,5 мільйона, а мережа шкіл скоротилася на 8 відсотків», — повідомив Табачник.

 

85 відсотків відпочивальникiв

схвально відгукуються про рівень гостинності на півострові Крим. Як свідчать результати дослідження, проведеного Національною Академією природоохоронного та курортного будівництва, майже 22 вiдсотки відпочивальників обирають Крим, орієнтуючись на кліматичні умови на півострові. 14,7 відсотка зазначили, що їдуть сюди за звичкою, а 13 вiдсоткiв віддають перевагу кримським курортам, оскiльки мають на півострові нерухомість.

 

63 відсотки українців

вважають себе щасливими людьми. Фахівці компанії «Україна сьогодні» дослідили, що однозначно щасливими себе відчувають 34 вiдсотки наших співвітчизників. Ще 29,2 відсотка назвали себе «швидше, щасливими». Нещасливими почуваються майже 17 вiдсоткiв українців. При цьому рівень відчуття щастя найчастіше визначається матеріальним добробутом. Лише 40 вiдсоткiв опитаних, яким не вистачає коштів на їжу, сказали, що вони щасливі. А серед тих, хто може дозволити собі будь–які покупки, — 100 відсотків щасливих людей.

 

53 відсотки українців

вважають найбільшою визначною датою 70–річчя початку Другої світової війни. Для ще 37 вiдсоткiв наших громадян таким днем є 25–річчя Чорнобильської катастрофи, на три відсотки менше назвали 20–річчя Незалежності нашої держави. Згідно з опитуванням, проведеним компанією Research&Branding Group, 18 вiдсоткiв респондентів вважають найбільшим ювілеєм 50–річчя з дня польоту в космос Гагаріна, а 9 відсотків назвали найбiльш значущим ювілеєм 20–річчя з дня проведення перших виборів Президента України і референдуму про незалежність.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>