«Миколо, а ми вже пливемо, як пінгвіни!»

«Миколо, а ми вже пливемо, як пінгвіни!»

Черкащанка Галина Попова — рибалка з 20–річним стажем. Почала брати в руки спінінг та ходити на Дніпро після того, як помер її чоловік, котрий був затятим рибалкою. Тепер на риболовлю 84–річна Галина Федосіївна ходить на пару зі своєю молодшою подругою Римою Яківною. «Я і ловити, і їсти рибу люблю. Правда, якщо небагато наловлю, то віддаю Риминій кішці», — каже «УМ» бабуся Галина. І пригадує останню свою риболовлю, яка привела її до реанімації Черкаської міської лікарні № 3.

Життя набридло?

Життя набридло?

Серед білого дня на шлюзовому мосту через річку Устя, що на вулиці Кіквідзе, численні перехожі спостерігали, як молода жінка перелізла через мостові поручні та опинилася на обмерзлій бетонній опорі. Жінка повідомила, що хоче звести рахунки з життям, зістрибнувши з мосту в річку. Впродовж двох годин співробітники МНС та працівники швидкої медичної допомоги, котрі прибули на місце події, переконували 30–річну Оксану, мешканку Рівненського району, не робити дурниць.

Божа школа

Божа школа

Уже з наступного навчального року в Тернополі з ініціативи міського голови Сергія Надала відкриється новий навчальний заклад. Католицька школа, стержнем навчання у якій будуть передусім духовність та християнська мораль, буде створена на базі звичайної. Всі предмети також вивчатимуться за загальною шкільною програмою, але будуть і відповідні додаткові. Водночас є намір зробити заклад елітним, тобто таким, де кількість учнів буде значно меншою, нiж у звичайнiй середнiй школi, а якість освіти — вищою. Особливим має бути і склад педагогів — добиратимуть не просто фахівців, а людей високодуховних.

Віртуальна книжка з «Відкритого світу»

Віртуальна книжка з «Відкритого світу»

На базі Харківського приладобудівного заводу імені Т.Г. Шевченка, що раніше успішно працював на космічну галузь, а нині переживає тяжкі часи руйнації, буде створено новий інноваційно–виробничий центр з випуску електронних підручників. Якщо все йтиме за планом, то вже до кінця року тут отримають роботу майже півтори тисячі чоловік, а українські школярі і студенти матимуть змогу черпати знання з абсолютно нових посібників. «Це перший зразок електронної книги, що включає зовсім інші технології, — повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. — Тут використовуються електронний папір і чорнило. Це дає можливість у багато разів заощаджувати електричну та будь–яку іншу енергію, що живить такий зразок. А також дає можливість у кольоровому варіанті показувати графіки і все, що необхідно для навчального процесу».

Всі статті рубрики