НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Дика розправа

Дика розправа

Мешканці Чигиринського району шоковані дикою розправою, котру вчинили заїжджі браконьєри, розстрілявши двох лосих. Обидві самки виношували лосенят і були останніми представницями виду в цьому регіоні.

Свобода подорожчала

Свобода подорожчала

«Ми отримали наші гроші парашутом iз літака. Наші люди залишають судно, і вже ввечері воно буде вільне», — така заява надійшла з містка танкера–хімовоза «Маріда Маргеріте», від Каліфа Дахіра — ватажка зграї сомалійських піратів, які з 8 травня цього року тримали в полоні судно та 22 чоловік його екіпажу, серед яких один українець. Свою обіцянку пірати виконали — моряки і судно вільні. Ціна їхньої свободи — 5,5 мільйона доларів, які «впали на голову» захоплювачам.

Небо на замку

Небо на замку

Станом на вчора, 10:00 ранку, затримувалось прибуття літаків iз Делі, Пекіна, Вільнюса, Алмати, Риги, Кишинева, Стокгольма, Тель–Авіва, Парижа, Таби, Хургади, Калінінграда і Ташкента. Водночас, як свідчили дані он–лайн табло аеропорту, скасовано рейс сполученням Київ — Москва та Запоріжжя — Київ. Крім цього, затримувалось відправлення рейсів iз Борисполя до Франкфурта, Лондона, Нью–Йорка, Торонто, Хургади, Кишинева та Калінінграда.

Теревені під Гарика Кричевського

Теревені під Гарика Кричевського

Відтепер подорожувати стане цікавіше і веселіше, переконані залізничники. У вагонах запускають спеціальний аудіоефір. «Під час подорожі на новорічні свята ми гарантуємо пасажирам гарний настрій, — сказала «УМ» начальник відділу організаційно–рекламної діяльності управління пасажирських перевезень Галина Довганчин. — Тривалість трансляції нашого аудіоефіру — від 6 до 10 годин. Кожна година складається з шести інформаційно–розважальних блоків. Це пісні, пізнавальні та розважальні програми, корисна інформація для пасажирів, а також короткі рекламні повідомлення про послуги, що надаються залізничним транспортом». У вагонах пасажирам розповідатимуть цікаві факти з історії України, про її природу. «Серед рубрик — «Чи знаєте ви?», «Теревені у тамбурі», «Цікаві рекорди», — перераховує співрозмовниця «УМ». До слова, незалежно від розкладу потягів, розпочинаються такі «передачі» не раніше сьомої години ранку, а виключити звук провідник має о десятій вечора.

Палаци теж горять

Палаци теж горять

Неподалік вiд лижної бази «Темп» у харківських Сокольниках сталася пожежа з багатьма невідомими. За версією очевидців, у суботу тут зайнявся дах триповерхового будинку, що найвірогідніше належить голові облдержадміністрації Михайлу Добкіну. Аби загасити полум’я, на місце НП виїхало два десятки пожежних машин. Рятувальники доволі оперативно впоралися з вогнем: у будинку встиг обгоріти і провалитися в кількох місцях лише дах, а решта споруди залишилася неушкодженою. Кажуть також, що рятувати власність приїздив і сам господар разом iз міським головою Геннадієм Кернесом, і що вони власноруч кинулися виносити з дому дорогі меблі та речі. Факт пожежі візуально підтверджують і фотознімки, що миттєво облетіли ЗМІ — на них добре видно обгорілу покрівлю. Останню, до речі, вже ремонтують.

Зашморг за сценарієм

Зашморг за сценарієм

Трагедія сталася в родині шкільної вчительки села Михайлівка минулого понеділка. Серед білого дня на дереві на подвір’ї власного будинку повісився її десятирічний син. Зрозуміло, чужа душа, а тим паче надто ранима дитяча, — суцільні сутінки, щоб «витягнути» точний причинно–наслідковий зв’язок. Хлопчина не залишив по собі передсмертної записки, та й серед друзiв не обмовився про свої гріховні наміри.

Прощаємось із пінгвінами. Хто наступний?

Прощаємось із пінгвінами. Хто наступний?

Після короткочасного затишшя вiд скандалу, пов’язаного із загибеллю тварин у столичному звіринці, і обіцянок його нового очільника Олексія Толстоухова, що відтепер «все буде під контролем», ситуація принципово не змінилася. Минулого тижня в зоопарку загинуло троє пінгвінів Гумбольдта. Про це повідомила Ініціативна група порятунку Київського звіринцю, куди входять звільнені працівники зоологічного парку. Інформацію невдовзі підтвердила й прес–служба зоопарку. Цього разу офіційне пояснення причин смерті відмінні від попередніх — йдеться вже не про отруєння, а про хронічну хворобу пінгвінів. Мовляв, нездужали птахи давно, ще до того, як до зоопарку потрапили. Потім аспергилез (легенева хвороба, збудником якої є гриби і пліснява) став хронічним, тож смерті уникнути було неможливо.

Безмежно вдячні! А за що?..

Безмежно вдячні! А за що?..

Хабар став невід’ємною частиною українського «побуту» і фактично обов’язковою умовою при спілкуванні з державними службовцями. Про це свідчать результати соціологічного опитування за методикою «фейс–ту–фейс», тобто за місцем проживання респондентів, яке провела «Перша рейтингова система» (RATE1). Згідно з підсумками цього дослідження, що проводилося з 10 по 13 грудня 2010 року в усіх обласних центрах країни — загалом опитано 1013 респондентів у віці від 18 років, статистична похибка не перевищує 3,2%, — в Україні хабарі платить кожен другий мешканець міста, повідомляє ЗІК.

Всі статті рубрики