Село з нуля

Село з нуля

Антидепресант у формі модерного поселення, де щасливчики–добровольці отримають одразу житло і роботу, управлінці планують звести або в Ізюмському, або Первомайському районі області. Наразі дві групи фахівців вивчають ситуацію на місцях і невдовзі озвучать своє остаточне рішення.

Зелена енергія для Кам’яного Броду

Зелена енергія для Кам’яного Броду

У селі Кам’яний Брід Лисянського району на Черкащині запрацювала гідроелектростанція. Сорок останніх років вона стояла пусткою на річці Гнилий Тікич — збереглися самi лише стіни. «Тепер приміщення капітально відбудовано, його перекрили панелями, зробили сучасний добротний дах, поставили нове обладнання, упорядкували територію. Це велика й хороша подія не лише для нашого села», — розповів сільський голова Кам’яного Броду Василь Ткаченко.

Євро–«суботник»

Євро–«суботник»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Як не крути, але всі ми діти природи. Погодьтеся, що українці не обділені її красою і багатством. То чому ж ми щодня засмічуємо середовище свого існування? Можливо, тому що дехто не знає про справжні масштаби забруднення в нашій країні. За словами координатора національної кампанії «Зробимо Україну чистою!» Юрія Пивоваренка, сумарна площа звалищ сміття в Україні вже досягла розміру площі держави Люксембург. «В Україні не залишилося звалищ, які не вичерпали свій ресурс, тобто всі вони фактично переповнені», — зазначає Юрій Пивоваренко. Насправді проблема засміченості є наслідком низького рівня екологічної культури наших громадян. «Проблема засмічення існує через недбалість на всіх рівнях, від простих людей до державних службовців», — наголошує Юрій Пивоваренко.

Рибалка і море. Безжальне

Рибалка і море. Безжальне

У Бердянську, в мікрорайоні Ліски, за ініціативи та фінансової підтримки депутата міськради Анатолія Гупала з’явився постамент «Лісовцям, які загинули у морській стихії». Встановлено його на березі Азовського моря. У такий спосіб увічнено пам’ять про десятки рибалок, котрі з наміром прогодувати у скрутний час свої сім’ї виходили на промисел навіть за несприятливих для цього погодних умов. Ризик не виправдовувався надто часто. Отож пам’ятник має нагадувати про вірогідність фатального фінішу всім живим полювальникам за живими ресурсами моря — навіть браконьєрам.

Всі статті рубрики