З місії — на комісію

З місії — на комісію

У крові 80 українських військових–миротворців, які щойно повернулися з місії ООН у Ліберії, лікарі виявили малярійний плазмодій, який може бути збудником тропічної малярії. Як повідомляє «ТСН», усіх прибулих госпіталізували. Військові медики стверджують, що вони не хворі, а вчасно виявлену інфекцію зараз лікують. «Проводимо одноденну санацію спеціальним французьким препаратом «Лореам», який передбачає вживання шести таблеток, для того щоб знищити той паразит у крові», — повідомив керівник військово–медичного клінічного центру Західного регіону Іван Гайда. Він також зазначив, що інфекція передається лише через кров та укус комара, тож для родичів миротворців нема ніякої загрози. Учора до Львова мали прибути ще 160 військових з українського контингенту в Ліберії, їх усіх також обстежать.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

З гарячим привітом, ваша покуратура

З гарячим привітом, ваша покуратура

На батьківщині стахановського рекорду закрито всі шахти, з решти промпідприємств нормально працює лише Стахановський вагонобудівний завод. У бюджеті міста Стаханова регулярно утворюються величезні дірки. Як наслідок, міські комунальні підприємства стають хронічними боржниками по розрахунках за газ — на сьогодні борг складає 18 мільйонів гривень. За словами начальника Стахановського міського управління ЖКГ Андрія Ступка, місто отримало повідомлення, що через борги припиняється подача електроенергії на котельні, причому на всі відразу. Ліміти ж на газ діють лише до кінця поточного року, і при такій «кредиторці» їх можуть уже й не подовжити. Тому сьогодні тут відключили половину котелень. При тому вдень 21 грудня в області стояла плюсова температура, але ще в ніч на вівторок стовпчик термометра опускався до –10.

Діти мають знати правду!

Діти мають знати правду!

Через намагання переписати підручники з історії для 5–х та 11–х класів львівські депутати готуються вивчати історію за спеціальним розширеним зошитом–підручником. Ініціатором пропозиції виступила партія «Україна Соборна» на останньому засідання сесії міської ради. Нагадаємо, політику цієї опозиційної партії формують депутати, котрі залишили Українську народну партію через те, що вона підсилює правлячу коаліцію. Тож, за поданням «соборників», міські депутати ухвалили заяву, розгромивши ініціативу міністра освіти Дмитра Табачника щодо створення спільного українсько–російського підручника з історії.

«Октябрськ» «відстрілявся»

«Октябрськ» «відстрілявся»

Остання партія отрути залишила межі України: вчора працівники Миколаївського морпорту «Октябрськ» завантажили 4 тисячі тонн небезпечного гексахлорбензолу (ГХБ) на судно, яке йде на дезактивацію до Великої Британії. Усього за два місяці 2010 року із Західної України вивезли 8,5 тисячi тонн цього токсину.

Смертельне оздоровлення

Смертельне оздоровлення

Віталія Танахійчука, який приїхав на відпочинок у табір «Молода гвардія», лікарі Одеської міської інфекційної лікарні намагалися врятувати впродовж кількох годин. До медичного закладу хлопця привезли в ніч на понеділок уже непритомного. Напередодні в таборі в дитини піднялася температура і почався розлад шлунка. Віталика помістили в ізолятор, де бідолаху мучили блювота й пронос. «Йому двiчi дали якісь таблетки і щось укололи. Про стан сина взагалі нічого не сказали. Коли я подзвонила до табору, попросили не телефонувати й не турбувати Віталика, пояснивши це тим, що він усе одно не зможе зі мною говорити, оскільки почувається погано», — розповіла мати хлопчика Тетяна Танахійчук. Додамо, що в таборі працюють лікарі, які самостійно надають дітям невідкладну медичну допомогу.

Страйк відчаю

Страйк відчаю

Сьогодні працівники підприємства «Харківміськ­електротранс» страйкуватимуть під вікнами мерії, де розпочнеться чергова сесія міськради. Вимога одна — повна виплата боргу з заробітної плати, який, згідно з уточненими даними, вже перевищив 22 мільйони гривень. Фактично кожному з працівників КП роботодавці заборгували в середньому по 10 тисяч гривень. Особливо безгрошів’я вдарило по тих сім’ях, де всі годувальники працюють на підприємстві–боржнику.

На благо двох країн

На благо двох країн

Це, напевно, була одна з найбільш зворушливих нагородних процедур, яку можна уявити, — вшановували не розпіареного чиновника чи заслуженого директора музею. Нагорода знайшла скромного героя сільського господарства, бельгійця Бернара Вілема, котрий під Судовою Вишнею створив європейську оазу — новаторську козячу ферму. Його козячий сир, певно, куштували всі ВІП–персони України, адже аналогів цьому харчу в нас просто немає.

Вправити мізки, щоб не вправляти кістки

Вправити мізки, щоб не вправляти кістки

Попри велемовні обіцянки не уподібнюватися попередникам, які минулої зими влаштували землякам справжнє «льодове побоїще», для нинішньої мерії Полтави зміна пір року також стала стихійним лихом. Тож, за даними прокуратури міста, лише за три дні різкого похолодання після відлиги до травматологічних пунктів звернулися 263 полтавці, серед яких — 55 дітей. При цьому травми 81 людини безпосередньо пов’язані з ожеледицею.

Всі статті рубрики