Кинута напризволяще

Кинута напризволяще

У понеділок уночі 48–річну українку без ознак життя знайшли поблизу парку на вулиці Маріна. Найiмовірнiшою причиною смерті одразу назвали переохолодження: тієї ночі температура повітря становила від 3 до 9 градусів морозу. На чолі у загиблої виявили поранення, тож правоохоронці розглядали кілька версій. «Уже є свідки, які стверджують, що жінка заснула і не прокинулась», — уточнив «УМ» голова Християнського товариства українців Італії Олесь Городецький, додавши, що йдеться все ж про переохолодження. Він припустив, що українка працювала доглядальницею, але втратила роботу й опинилася на вулиці без даху над головою.

Перемога веде до репресій

Перемога веде до репресій

«З обшуком прийшли співробітники УБЕЗ, — повідомила адвокат Катерина Кутня, яка разом iз дружиною Лисенка Тетяною Лев (звільненою в.о. ректора Петром Єгоровим iз посади проректора з фінансових питань) перебувала у цей час у помешканні. Обшук здійснювали на підставі постанови Ворошиловського районного суду Донецька. «Справу порушено стосовно посадових осіб Донецького Національного університету, але конкретних прізвищ у постанові не вказано», — зазначила Кутня.

З Мате Залки на Шухевича

З Мате Залки на Шухевича

Хвиля перейменувань торкнеться насамперед 34 вулиць. «Їхні назви треба змінювати з ідеологічних міркувань, — сказав «УМ» член комісії з перейменування вулиць, встановлення пам’ятних знаків і меморіальних дощок КМДА, голова постійної комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець. — Усі пропозиції, схвалені профільною комісією КМДА, направлені на терміновий повторний розгляд до Київради. Свого часу вони не були проголосовані через невідповідне оформлення документів або ж не підписані мером».

Ні нашим, ні вашим

Ні нашим, ні вашим

Депутати Одеської облради просять Президента Віктора Януковича посприяти у передачі Україні частини території Молдови в районі села Паланка під автодорогою Одеса — Рені. «Одеська обласна рада звертається до Вас, пане Президенте, як до гаранта дотримання Конституції України й недоторканності наших кордонів із проханням вжити відповідних заходів для виконання Республікою Молдова своїх зобов’язань відповідно до підписаного договору. А в разі невиконання просимо ініціювати денонсацію договору в повному обсязі», — сказано у прийнятому 15 грудня зверненні, за яке проголосували 114 зі 132 депутатів облради.

Антикварне сьогодення

Антикварне сьогодення

У середу в «Мистецькому арсеналі» було багато колекціонерів, шанувальників мистецтва і працівників охоронних структур. Головними цінностями Третього Великого Антикварного Салону, який проходить із 16 до 26 грудня, стали шедеври сакрального мистецтва України з колекцій вітчизняних музеїв. На­приклад, ікону–ставротеку Війська Запорозького Низового з Покровської Січової церкви, яка за оздобленням коштовностями може позмагатися з ризницею Києво–Печерської лаври, і за переказами, містить частинку дерева, на якому розіп’яли Христа, перевозили з Нікополя до Києва у броньованому автомобілі у супроводі автоматників. Транспортування ікони у столицю контролював особисто «губернатор» Дніпропетровської області Олександр Вілкул. Срібна шата кіота ікони Троїцько–Іллінської Божої Матері з Чернігівського обласного істричного музею імені В. Тарновського, яку відреставрували через 80 років після передачі в музей і вперше показали в Українському музеї у Нью–Йорку спочатку була застрахована, а потім мандрувала у Київ теж під охороною. В «сакральній» частині Салону зустрілися поліхромні дерев’яні розп’яття з Національної картинної галереї Львова, притаманні тільки греко–католицькій церкві, і православні ікони з Андріївської церкви, Патерик Печерський, і можна тільки здогадуватися, яких організаційних зусиль коштувало зібрати ці культові мистецькі речі в одному місці. Все візантійське багатство, весь драматичний канон католицизму в цих намолених шедеврах.

Тиснуть голодом

Тиснуть голодом

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Голодування — один iз небагатьох способів, за допомогою яких ув’язнений може вплинути на адміністрацію виправного закладу. До нього i вдалися в’язні Новгород–Сіверського СІЗО. Оголосив голодування Ебазер Алієв, який ще з трьома засудженими відбуває покарання у блоці з максимальним рівнем безпеки. Причиною голодування стала відмова у довгостроковому побаченні зi співмешканкою. Притому що він досi не розлучений із законною дружиною.

Всі статті рубрики