РАХУНКОВА ПАЛАТА

17.12.2010

10 мільярдів доларів

становитиме прибуток Російської Федерації від експорту військової продукції за підсумками цього року. Як зазначив віце–прем’єр–міністр РФ Сергій Іванов, Росія постачає зброю до більш як 60 країн світу, а цьогорічний прибуток від її продажу є рекордним для країни. Іванов також уточнив, що загальний портфель замовлень на продукцію військового призначення вже перевищив 46 мільярдів доларів США.

 

150 мільйонів гривень

необхідно на ліквідацію наслідків повені на Закарпатті, повідомляє тамтешня облдержадміністрація. За словами голови обласної комісії з надзвичайних ситуацій Івана Бушка, гроші потрібні на відновлення 2,4 кілометра зруйнованих дамб, 17 кілометрів берегоукріплень, 40 автомобільних мостів, 38,2 кілометра доріг, майже 2 тисяч домогосподарств тощо. Бушко також додав, що зазначена сума не є остаточною, а кінцеву суму збитків можна буде назвати лише після надходження результатів усіх експертиз.

 

95 мільйонів доларів США

виграла у лотерею 64–річна вчителька Шейла Верке зі штату Арізона. Це третій за розміром виграш в історії проведення лотереї Powerball. Експерти зазначають, що шанс жінки зірвати джекпот становив один до 195 мільйонів. Як зазначила сама Шейла, яка побажала забрати всю суму виграшу одразу, вона обрала щасливі цифри ще шість років тому і з того часу вказувала у лотерейному квитку саме їх. «Тепер життя моїх дітей і онуків кардинально зміниться на краще», — радіє щаслива переможниця.

 

46 тисяч лікарів

і 20 тисяч медсестер не вистачає українській медицині. Основною причиною нестачі спеціалістів є низькі заробітні плати в медичній галузі й поганий соціальний захист, переконана голова профспілки працівників охорони здоров’я Вікторія Коваль. При цьому, за її словами, щороку через ці проблеми медична галузь нашої держави втрачає до 6 тисяч кваліфікованих лікарів, які зазвичай обирають роботу за кордоном й емігрують з України.

 

7 тисяч українських дітей

не змогли виїхати за межі держави у році, що минає. За повідомленням Державної прикордонної служби, найчастіше причиною заборони на виїзд є недбалість самих батьків, які несерйозно ставляться до оформлення виїзних документів. Зокрема, не подають доручень одного з батьків на право виїзду з дитиною другої половинки подружжя, немає фото дітей в документах батьків, закінчення терміну дії паспорта тощо.

 

60,1 відсотка українців

переконані, що в нашій країні можна купити рішення суду, ще майже стільки ж (58,9%) — депутатський мандат. Про це свідчать результати телефонного опитування, проведеного Інститутом Горшеніна. При цьому лише 3,1% наших співвітчизників вважають, що в нашій державі купити такі речі неможливо. Водночас майже 70 відсотків українців зізналися, що їм доводилося давати гроші або робити дорогі подарунки тим, від кого залежало вирішення тієї чи іншої проблеми.

 

45,7 відсотка українців

вважають, що найчастіше їхні права порушують співробітники міліції — такі дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології. 41,8% назвали винними у порушенні їхніх прав органи місцевого самоврядування, ще 35,6 відсотка — депутатів Верховної Ради. Вважають, що обмежують їхні свободи уряд і великий бізнес 27,5% і 20,6% відповідно. А 16,4 відсотка респондентів висловили думку, що найбільшим злом у порушенні їхніх прав є кримінальні угруповання.

 

15,3 померлих

на тисячу населення становить рівень смертності у нашій державі в цьому році. За офіційним повідомленням, цей показник є практично ідентичним минулорічному. Як і раніше, найвищий рівень смертності зафіксовано у Чернігівській області, де цей показник — майже 20 померлих на тисячу населення. Водночас найнижчий рівень смертності спостерігався у столиці — 10,4 померлих на тисячу населення.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>