Перші в «Контрі»!

Перші в «Контрі»!

Комп’ютерні ігри вже давно зламали стереотипне уявлення про забавки для невпевнених у собі підлітків. Бути геймером не тільки цікаво, а й престижно та навіть вигідно! Днями в Лос–Анджелесі завершився 10–й чемпіонат світу з кібер–ігор. У ньому брали участь 450 гравців із 58 країн світу. Була там і українська команда. Всі учасники змагалися у 13 іграх на персональних комп’ютерах, ігрових консолях та навіть «мобілках». Гралися цього року в 3D–шутери, музичні та спортивні симулятори, стратегії в реальному часі й двовимірні «бійки». Змагатися було за що — загальний призовий фонд складав 450 тисяч доларів.

«Кримінальний» довідник

«Кримінальний» довідник

Каховський міськрайонний суд Херсонської області засудив до двох років ув’язнення мешканця Каховки, який у червні розмістив на своєму сайті електронну копію державної бази даних телефонних номерів абонентів Херсонської філії ВАТ «Укртелеком». Як повідомив керівник прес–групи Управління СБУ в Херсонській області Володимир Слюсаренко, справу порушила СБУ за фактом «несанкціонованого збуту або поширення інформації з обмеженим доступом».

Є мова — є майбутнє!

Є мова — є майбутнє!

На захист української мови стали активісти партії «Наша Україна» у Львові, Івано–Франківську, Cумах та Дніпропетровську. Люди протестували проти утисків української мови під стінами облдержадміністрацій. Як уже повідомляла «УМ», «Наша Україна» проведе хвилі громадських протестів проти репресивної мовної політики влади в усіх регіонах України. Кампанія «Є мова — є майбутнє. Русифікації — стоп!» розпочалася 30 вересня. Нагадаємо, спротив суспільства отримала чергова антиукраїнська ініціатива Партії регіонів — проект закону «Про мови України», який, у разі його ухвалення, значно розширює функціонування російської мови в країні.

«Кредитка» не знадобилася

«Кредитка» не знадобилася

Учора на світанку, о 4–й годині ранку, в Києві на вулиці Героїв Сталінграда невідомі скоїли «бліц–пограбування». Невідомо, скільки було грабіжників, проте вони впоралися буквально за секунди: відтиснули замкнені двері, проникли в приміщення, де стояв банкомат, виламали його дверцята і забрали близько 500 тисяч гривень, повідомляє «Магнолія–ТВ».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Міліціонери забили до смерті

Міліціонери забили до смерті

Четверо міліціонерів узято під варту, п’ятого оголошено в розшук — таким став результат нічного патрулювання співробітників карного розшуку Шосткинського міськвідділу міліції. Це повідомлення прес–служби обласної прокуратури обійшло медіа як остання новина. Але, як з’ясувала «УМ», насправді подія сталася ще наприкінці серпня. «Якби не обласна прокуратура, ми тут, на місці, й досі б не знали, в чому суть ситуації. І місцеві органи нам поки інформації не надають», — розповіли шосткинські колеги. Утім, кажуть, місцеві жителі більше зацікавлені долею міліціонерів, аніж потерпілих. Адже містечко маленьке, всі один одного знають. А ті постраждалі були начебто нікому не відомими: чи наркоманами, чи загалом асоціальними особами.

А капуста ж як підвела!

А капуста ж як підвела!

Зростання споживчих цін з настанням осені, як і прогнозували експерти, суттєво прискорилося. Якщо, скажімо, в липні ми ще мали дефляцію, у серпні — вже інфляцію, але порівняно невелику, — 1,2%, то вересневі ціни неприємно здивували: плюс 2,9 відсотка! У річному вираженні інфляція в Україні у вересні стрибнула аж до 10,5%, хоча ще в серпні цей показник становив лише 8,3%.

Всі статті рубрики