РАХУНКОВА ПАЛАТА

08.10.2010

1 трильйон доларів

треба витратити Україні впродовж наступних 10 років для модернізації економіки. Як повідомив прес–секретар Прем’єр–міністра України, про це Микола Азаров заявив під час зустрічі з главою парламенту Естонії Ене Ергмою. При цьому він висловив надію, що естонські інвестори виявлять зацікавленість до роботи в Україні.

 

134 мільярди гривень

cтановить сьогодні сукупний статутний капітал українських банків, який у вересні збільшився на 4,4%, повідомляє сайт Національного банку України. Активи банків зросли на 1,7% — до 921 мільярда гривень. Станом на 1 жовтня ліцензцiю НБУ на здійснення банківських операцій мали 176 банків. У стані ліквідації перебувають 18 банків.

 

48,304 мільярда доларів

становив державний борг України в серпні, впродовж якого він зріс на 5,4%, або на 2,47 мільярда доларів. Сукупний державний (прямий) і гарантований борг України за січень–серпень поточного року збільшився на 21,3%, повідомляє Міністерство фінансів України. За даними Мінфіну, істотне зростання державного боргу в серпні пояснюється випуском ПДВ–облігацій на 16,4 мільярда гривень.

 

580 тисяч

українців працевлаштувала Державна служба зайнятості впродовж січня—вересня цього року. Як повiдомив директор Держслужби Володимир Галицький, за дев’ять місяців рівень працевлаштування зріс iз 31% до 41%. Крім того, одноразовою допомогою для заснування власного бізнесу скористалися 9 тисяч громадян, зазначається на офiцiйному сайтi служби зайнятості.

 

2388 вагонів

станом на 4 жовтня підготувала «Укрзалізниця» до перевезень у зимовий період. Із них 1822 обладнані системою електро– та комбінованого опалення. Загалом до зимового сезону буде підготовлено 5094 вагони, з яких 3108 — iз системою електроопалення. У пасажирських вагонах, що опалюються вугіллям, перевірено місця його зберігання та стан котлів. Також до зими готують вокзали, павільйони, платформи та інші об’єкти пасажирського комплексу.

 

749 одиниць

автомобільної техніки на 65 мільйонів гривень купить Міністерство внутрішніх справ України за підсумками низки проведених тендерів. Це легкові та комерційні автомобілі спеціального призначення, а також автобуси. Як ідеться в повідомленні міністерства, опублікованому у «Віснику державних закупівель», переможцями тендеру на постачання автомобілів визнано зокрема ТОВ «Український автомобільний холдинг» та ТОВ «Спецкомтехніка».

 

524 долари

на місяць — така середня вартість оренди 1—3–кімнатних квартир у Києві в січні–вересні цього року. Загалом за дев’ять місяців оренда столичних квартир зросла на 19,7%, повідомляє консалтингова компанія SV Development. Для прикладу, на 83 долари зросла вартість оренди 1–кімнатних квартир у Печерському районі столиці.

 

48 випадків

захворювання на ВІЛ–інфекцію щодня реєструють в Україні. Про це повідомила голова Комітету з питань протидії ВІЛ–інфекції/СНІД та іншим соціально–небезпечним хворобам Мiнiстерства охорони здоров’я Світлана Черенько. За її словами, з кожним роком кількість нових випадків збільшується приблизно на 10%. У свою чергу, постійний представник Програми розвитку ООН в Україні Олів’є Адам додав, що в Україні на обліку перебуває приблизно 167 тисяч осіб iз ВІЛ–інфекцією, з них 33 тисячі — хворі на СНІД.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>