Або в «Регіони», або на вихід

Або в «Регіони», або на вихід

Звістка про звільнення ректора Донецького національного університету, який входить до числа провідних вітчизняних вишів, як для самого Володимира Шевченка, так і для професорського–викладацького складу стала крижаним душем у сорокаградусну спеку. Що змусило керівництво Міністерства освіти й науки в розпал вступної кампанії звільнити доволі успішного керівника, та ще й у такому авральному порядку, досі залишається таємницею. Очевидних проколів, пов’язаних із професійною діяльністю Героя України, який майже чверть століття стояв біля керма ДонНУ, не було.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Про відео забули

Про відео забули

Вочевидь ще не всі правоохоронці звикли до нещодавнього розпорядження міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова щодо забезпечення всіх підрозділів міліції камерами спостереження. Через бажання пустити в хід кулаки окремі «правопохоронці» забувають, що їхні дії цілодобово знімає внутрішня камера.

«Кокс» на $180 мільйонів

«Кокс» на $180 мільйонів

Спільними зусиллями співробітників митниці та Служби безпеки в Одеському морському порту виявлено рекордну партію наркотиків, доставлену з Венесуели. Понад 1192 кілограмів кокаїну, розфасованого у 1200 брикетів, прибули у двох контейнерах, повідомили «УМ» в Управлінні СБУ. При огляді вантажу, відправленого венесуельською фірмою на адресу комерційної структури, правоохоронці знайшли вмонтовані схованки в індукційних плавильних пічках, де й зберігалося наркозілля. Його, до слова, вистачило б для приготування 12 мільйонів доз, а загальна вартість становить щонайменше 180 мільйонів доларів США.

Сковані одним ланцюгом

Сковані одним ланцюгом

Почесний голова харківського осередку Народного Руху України Володимир Пасічник прикував себе ланцюгом до каменя, спорудженого на честь проголошення Державного суверенітету Української РСР. До такого радикального кроку чоловіка змусив намір чиновників облдержадміністрації спорудити на місці пам’ятного знаку 22–метровий флагшток до Дня українського прапора. Таке доручення областям дав Президент, але в Харкові з його виконанням явно перестаралися. Принаймні консультація з національними партіями, організована в управлінні внутріш­ньої політики і зв’язків із громадськістю, викликала шквал невдоволення українських активістів. Представники ВО «Свобода», скажімо, повідомили, що влада має намір спорудити багатометрову щоглу, демонтувавши історичний пам’ятний знак.

«Минає день, минає ніч...»

«Минає день, минає ніч...»

Всенародна любов і визнання до Миколи Мозгового прийшли, коли у 1979 році Софія Ротару виконала його пісню «Край». Композиція стала шлягером, і відтоді «Край», як і ліричну пісню «Минає день, минає ніч» (слова Юрія Рибчинського), переспівало чимало наших виконавців.

Ласкаво просимо до пекла

Ласкаво просимо до пекла

У серпні по всій території України, окрім західних областей, температура може сягнути цьогорічного максимуму — близько + 40—42. Такі не зовсім втішні для стомлених спекою українців прогнози озвучив на прес–конференції начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда, який також попередив, що спека в Україні буде тривалою, а температура повітря дещо знизиться лише в другій половині серпня.

Чи береш її за дружину? — Гав!

Чи береш її за дружину? — Гав!

Поєднати свої долі в єдиному в Україні шлюбному агентстві для тварин «Зоопара» можуть усі чотирилапі, хвостаті й навіть пернаті. Єдина умова — перед весіллям «пара» обов’язково повинна зазирнути до ветеринара й отримати довідку, що «молодята» здорові та здатні до потомства. «Є кілька варіантів реєстрації шлюбу, — розповіла «УМ» засновник агентства «Зоопара» Ванда Орлова. — Це може бути реєстрація «сімейної пари» без додаткового святкування або ж розгорнутий варіант шлюбної церемонії: можемо замовити для «молодят» кабріолет або карету, включити марш Мендельсона, організувати фотосесію...» В агентстві також працює професійний астролог, який розповість, чи підходять ваші вихованці одне одному.

Всі статті рубрики