Геноцид чи ні?

Геноцид чи ні?

Учора Парламентська Асамблея Ради Європи розглядала доповідь щодо голоду на початку минулого століття на території колишнього СРСР і мала ухвалити відповідну резолюцію. Серед депутатів Асамблеї ще напередодні не було єдиної думки щодо того, чи варто визнавати Голодомор в Україні геноцидом українського народу. До основної доповіді щодо Голодомору, підготовленої Президентом ПАРЄ Мевлютом Чавушоглу, додали ще й радикальні доповнення, напрацьовані юридичною комісією Асамблеї, повідомляє «Німецька хвиля». Зміни торкнулися навіть назви документа, який пропонують назвати «Вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні та великого голоду в Казахстані та інших регіонах колишнього Радянського Союзу».

Пошуки винуватців

Пошуки винуватців

Порушено кримінальну справу за фактом пожежі, яка сталася 27 квітня під час демонтажу вентиляційних систем на Державному підприємстві «Виробниче об’єднання «Київприлад». Про це «УМ» повідомили у прокуратурі міста Києва. Серед іншого у слідчому органі зазначають, що пожежа, яка забрала життя двох людей, сталася внаслідок порушення ними правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою та через недогляд керівництва «Київприладу», яке допустило розміщення контейнерів із магнієм просто неба. Кримінальна справа розслідується у рамках частини 2–ї статті 272 та частини 2–ї статті 367 Кримінального кодексу України — порушення правил безпеки та службова недбалість, які призвели до загибелі людей.

Без захисту

Без захисту

У процесі над Ігорем Зваричем, колишнім головою Львівського обласного апеляційного суду, новий скандал — Печерський районний суд Києва усунув від справи одного з адвокатів екс–судді — Руслану Юхименко. Як розповіла «УМ» прес–секретар адвокатів Зварича Тетяна Турчина, під час учорашнього засідання суд задовольнив клопотання Генпрокуратури щодо відсторонення пані Юхименко від справи. ГПУ мотивувала це тим, що адвокат буцімто затягує розслідування справи, хоча воно формально закінчилося ще наприкінці минулого року. Як зазначила пані Турчина, причиною клопотання з боку Генпрокуратури стало те, що адвокат нібито занадто довго знайомиться з матеріалами справи, хоча в законі немає обмежень із цього приводу.

Така пізня весна

Така пізня весна

Україну, до якої ніяк не приходила справжня весна, зігріє теплий вітер із Середземного моря, що утримуватиметься най­ближчими днями. Останні нічні заморозки уже цього тижня відійдуть, і нічна температура встановиться на рівні 6—12 градусів тепла. Денна температура сьогодні підніметься до 13—19 градусів і підвищуватиметься далі. Із 30 квітня на Правобережжі, а в перших числах травня і на решті території країни денна температура сягне 18—24 градусів тепла, а на Заході місцями буде по–літньому тепло — 26 градусів за Цельсієм.

Відпочинемо по–князівському

Відпочинемо по–князівському

Місце для спорудження унікальної резиденції київських князів обрали не випадково. Саме на території, де сьогодні розташований Київський ботанічний сад імені М. Гришка, в ХІ столітті для сина князя Ярослава Мудрого Всеволода побудували заміську резиденцію–фортецю «Красний двір». Це місце в 1071 році приглянулось київському князю завдяки неповторному краєвиду. На жаль, у 1096 році «Красний двір» зазнав нападу половців — його було спалено.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Продам відпочинок. Дорого

Продам відпочинок. Дорого

Учора у Раді міністрів Криму відбулася традиційна нарада за участю керівників регіонів, служб і курортно–санаторних закладів, присвячена відкриттю курортного сезону на півострові. Утім захід цей, як справедливо зазначив у своєму виступі міський голова Євпаторії Андрій Даниленко, майже нічого не змінює у стратегії розвитку головної бюджетонаповнюючої галузі автономії — індустрії відпочинку. А заступник кримського прокурора Таміла Дробицька висловилася ще категоричніше: мовляв, такі зібрання, тим паче за три дні до відкриття сезону, взагалі не потрібні. Хоча б тому, що із року в рік на них лунають одні і ті ж зашкарублі речі, а віз, як кажуть, і нині там. Ідеться про невідповідність вартості путівок і наданого сервісу, дороговизни залізничних квитків і пляжних послуг, платного проходу на комунальні пляжі, до водоспадів і у приморські парки, антисанітарію тощо. Тут киевские пляжи Це при тому, що відповідними постановами місцевого уряду (остання ухвалена 27 квітня) заборонено брати платню за прохід на комунальні пляжі. Але...

Ефір здаємо без бою

Ефір здаємо без бою

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Те, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення включила минулого тижня російську «РТР–Планету» до переліку іноземних програм, ретрансляція яких не обмежується, у так званий список адаптованих каналів, — це ще «квіточки». «Ягідки» — зустріч членів регуляторного органу держави Україна з представниками Всеросійської державної телерадіомовної компанії, яка в Україні представляє свою міжнародну версію — телеканал «РТР–Планета». Голова Нацради Володимир Манжосов Чуковский «прогнувся» перед людьми з державного російського каналу сповна. Він заявив, що Національна рада на сьогодні не має претензій до мовлення «РТР–Планета», наголосив, що нинішній склад українського регуляторного органу очікує на конструктивну співпрацю, і закликав керівництво російського телеканалу толерантно ставитися до нашої держави та суспільних процесів, що відбуваються в ній.

Всі статті рубрики