«Діснейленд» по–київськи

«Діснейленд» по–київськи

В Україні незабаром може з’явитися свій «Діснейленд». Упродовж найближчих двох–трьох місяців іноземні компанії розроблять свої проекти і концепцію майбутнього парку атракціонів, після чого варіанти обіцяють показати киянам і обрати кращий. Відтак, уже до кінця цього року буде визначено інвесторів майбутнього парку (вартість якого може сягнути мільярда доларів!) і вже на початку 2011–го розпочнеться грандіозне будівництво.

Комбат — не «батяня»

Комбат — не «батяня»

До восьми років позбавлення волі засудив Апеляційний військовий суд ВМС України колишнього командира батареї 28–ї окремої механізованої бригади 6–го армійського корпусу Сухопутних військ Віктора Карпова. Внаслідок його злочинних дій 15 листопада минулого року загинув солдат–строковик Антон Морозов, що служив разом з братом–однолітком Олексієм за 20 кілометрів від Одеси. Карпова також позбавлять військового звання, а Міноборони має виплатити по 100 тисяч гривень батькові й братові загиблого — Олександру та Олексію Морозовим.

Незагоєна рана планети

Незагоєна рана планети

Майже чверть століття минуло відтоді, як світ облетіла страшна звістка про аварію на Чорнобильській АЕС, що стала найбільшою техногенною катастрофою в історії людства. Учора в Україні відбулося понад 300 жалобних заходів, присвячених 24–й річниці Чорнобильської трагедії. До меморіалів героям, які поклали свої життя, ліквідовуючи наслідки тієї страшної катастрофи, прийшли тисячі українців — рідні, близькі, друзі, колеги і просто небайдужі громадяни, які розуміють ціну їхньому подвигу. Одне прикро: влада, яка і в 1986 році не надто переймалася долею власного народу, приховуючи сам факт вибуху на ЧАЕС, і сьогодні відмежувалася від людей рамками офіціозу.

Злочинців — на сповідь

Злочинців — на сповідь

Місяць тому в розкладі занять зі службової підготовки в міліції міста Горлівка, що на Донеччині, з’явився новий предмет. Поряд із основними нормативними документами, етичним кодексом міліціонера, бойовою та фізичною підготовкою тощо, один раз на тиждень правоохоронці вивчатимуть... Закон Божий. «Метою наших зустрічей зі священиком є заповнення прогалин у духовних знаннях. Коли 1917 року церкву відділили від держави, ми багато втратили, адже до революції в церковно–парафіяльних школах навчали основам віри. І навіщо зараз нам шукати щось нове, якщо існує церква?» — розповідає ініціатор ідеї, начальник Горлівського міського управління МВС Вадим Кондаков. І додає, що співробітництво церкви й правоохоронних органів відбувається на добровільних засадах.

Український «пушкар»

Український «пушкар»

У неділю в центрі міста, на вулиці Коперника, 5, освятили пам’ятну дошку легендарному генерал–хорунжому армії Української Народної Республіки Роману Дашкевичу. Саме в цьому будинку в міжвоєнний час Роман Дашкевич очолював спортивне товариство «Луг». Що найцікавіше, фінансування таблиці Романа Дашкевича, соратника Євгена Коновальця, взяв на себе депутат–«регіонал» Петро Писарчук.

Дорога пішла в небо

Дорога пішла в небо

На Миколаївщині страшна аварія обірвала життя одразу вісьмох молодих людей (у тому числі однієї дівчини) віком від 20 до 24 років. Як дізналася «УМ» із власних джерел, усі загиблі — мешканці села Нечаяне. За інформацією прес–центру Миколаївського облуправління Державтоінспекції, ДТП спричинив п’яний водій «Мерседеса Е–320» — 38–річний Петро Коновалов, який також загинув. Чоловік «набив» у свою машину компанію з дев’яти пасажирів, хоча за нормою належить — не більше п’яти осіб.

«Колода» повертається

«Колода» повертається

Нова влада продовжує відновлювати радянську стилістику, яку в народі називають «совком». Ті, хто застав ще радянські підручники, пам’ятають малюнки «всесоюзних суботників», де Ленін із колодою на плечі. Ініціатор «масових прибирань» минулої суботи, Президент Віктор Янукович, цей винахід присвоїв собі: «Чесно скажу, що я його придумав, цей день. Коли зібрав перший раз «губернаторів», то розповів, що проїхав багато міст. Стільки бруду, скільки я бачив там, я ніколи не бачив раніше». Отже, як це часто траплялося за часів президентства Леоніда Кучми, минулої суботи вище керівництво вийшло садити деревця перед теле– і фотокамерами, а масовість і всеукраїнськість суботника забезпечували ті, кого можна було «мобілізувати» наказовим чином: держслужбовці та працівники держустанов, як, наприклад, учителі.

Слоника замучили...

Слоника замучили...

Першою сумну новину вчора зранку поширила Ініціативна група порятунку Київського зоопарку, що складається з колишніх співробітників звіринця. Утім кияни до останнього не вірили, що столиця втратила свого незграбного улюбленця — 40–річного слона Боя. Сумніви на спеціально скликаній прес–конференції розвіяло керівництво зоопарку. «Він раптово впав на очах у наших співробітників, — розповів головний ветеринар Андрій Марунчин. — Гостра інтоксикація, серцево–легенева недостатність, асфіксія... Бой помер о 10:47, за дві хвилини».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики