Євро із собачатиною

Євро із собачатиною

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Першими забили на сполох місцеві кінологи й активісти громадських організацій. Кажуть — у Полтаві почали масово труїти собак. Дехто навіть бачив людей, які розкидали харчові приманки зі смертельною «начинкою»: чотирилапі приблуди годинами помирали у жахливих муках на очах перехожих, зокрема дітей. Відтак із настанням весни в Полтаві утворилися цілі імпровізовані «скотомогильники» на пустирях, у парках, біля ринків і навіть поблизу шкіл та дитсадків...

Викривав наркодилера — посидь в ізоляторі

Викривав наркодилера — посидь в ізоляторі

Мешканці приватного сектору Київського району міста Донецьк були неабияк здивовані: позавчора вранці невідомі у камуфляжній формі викрали 39–річного дільничного міліціонера Олексія Бойка. За словами голови обласної організації Комітету захисту прав людини Євгена Ратникова, правоохоронця схопили біля власного гаража на очах дружини і малолітньої доньки, повідомляє УНІАН. Викрадачі затягли жертву в білий мікроавтобус без номерів, після чого хутко зникли.

«Заєць» із пістолетом

«Заєць» із пістолетом

Конфлікт, який завершився стріляниною, виник майже на рівному місці — під час перевірки проїзних квитків у трамваї. У відповідь на традиційне «прошу показати проїзний квиток» пасажир попросив контролерку продемонструвати відповідні документи. А далі, за словами начальника служби контролю ЛКП «Львівелектротранс» Андрія Короля, «заламуючи їй руку, почав виривати документ». На допомогу контролеру прийшли пасажири, які на зупинці «вулиця Сахарова» вивели хулігана з салону. І вже тут, стверджує начальник львівських контролерів, пасажир «дістав із кишені пістолета, скеровуючи його в бік пасажира–захисника».

Бог у поміч

Бог у поміч

Патріархат Російської православної церкви запропонував Кремлю концептуально нову схему постачання блакитного палива українським підприємствам хімічної галузі. Московські священнослужителі звернулися до «Газпрому» та інших компаній, які видобувають природний газ на території сусідньої держави, з проханням розглянути можливість запровадження пільгових цін для промислових споживачів України. На думку церковного керівництва, це неабияк підвищить конкурентоспроможність української продукції. Про це йдеться у зверненні церковників до першого заступника голови уряду РФ, голови ради директорів «Газпрому» Віктора Зубкова, датованому 26 лютого 2010 року, яке опублікувала Агенція УНІАН.

Не стій під стрілою

Не стій під стрілою

У розпал робочого дня на території спеціалізованого миколаївського порту «Ніка–Тера» впав велетенський, заввишки з дев’ятиповерховий будинок, баштовий кран. Як повідомляє Держгірпромнагляд, нещасний випадок стався у четвер. Важкими металевими уламками поранено трьох працівників порту. Комісія обласного управління Держгірпромнагляду встановлює причини аварії, а от керівництво порту наразі утримується від будь–яких коментарів із цього приводу.

Лазарович проти Козловського і Ко

Лазарович проти Козловського і Ко

У четвер Національна телекомпанія України оголосила двадцятку фіналістів нацвідбору на Міжнародний пісенний конкурс «Євробачення–2010». До уваги читачів «УМ» список учасників, які подолали конкурсний відбір із номером СМС–повідомлення за кожного з них: 1 — Віталій Козловський; 2 — Василь Лазарович; 3 — SH&BB («Бряц–бенд» і «Спалахнув шифер»); 4 — Олексій Матіас; 5 — група «Закльопки»; 6 — Іван Березовський; 7 — дует «Stereo»; 8 — Ірина Розенфельд; 9 — Шаніс (Ольга Шандрик); 10 — Макс Барських (Микола Бортник); 11 — Vladislav Левицький (справжнє ім’я — Василь); 12 — Мія; 13 — гурт DaZzle Dreams; 14 — Маша Собко; 15 — Злата Огневич; 16 — Міра Gold; 17 — Наталія Валевська; 18 — Юлія Войс; 19 — El Кравчук (Андрій Остапенко); 20 — Alyosha. Варто зазначити, що дівчат із гурту «Закльопки» можна вважати ветеранами національного відбору — минулого року вони також потрапили до низки фіналістів.

Мертва петля в карцері

Мертва петля в карцері

Як «УМ» уже повідомляла, днями в карцері харківського СІЗО знайшли повішеним колишнього заступника начальника кримінального розшуку міського управління міліції, 30–річного Олександра Кошеля. Він проходив підозрюваним у справі наркокартелю, організованого високопосадовцями з місцевих правоохоронних органів. Матеріали резонансної справи мали потрапити до суду ще 8 лютого, але прокуратура подовжила термін розслідування.

Демократія перебралася до «Могилянки»

Демократія перебралася до «Могилянки»

Відтепер близько 17 тисяч розсекречених документів з архівів СБУ можна переглянути в інтернеті, на сайті Києво–Могилянської академії. Серед них — документи про Степана Бандеру, Романа Шухевича, Миколу Хвильового, В’ячеслава Чорновола, Голодомор, боротьбу ОУН–УПА та інші. Копії електронних архівів передав Могилянській бібліотеці екс–директор галузевого архіву СБУ Володимир В’ятрович, а урочисто відкрив добірку президент НаУКМА Сергій Квіт.

Дас іст «писанка»

Дас іст «писанка»

Унікальна експозиція, яка в четвер відкрилася в Музеї просто неба у німецькому місті Ліндляр, уже викликала справжній ажіотаж серед місцевого населення. Іноземців зачарували роботи українських майстрів — вишивка, лозоплетіння, кераміка, різбярство, ткацтво... Родзинкою виставки стали українські писанки — їх на експозиції представлено близько 700 із різних регіонів України.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики