Риболовлі не буде?

Риболовлі не буде?

Перспективою повені мешканців столичної області лякають уже давно. Для того щоб запобігти цьому лиху на Київському водосховищі вирішили спустити частину води. Але спричинили іншу халепу: коли рівень води знизився на кілька метрів, величезний шар криги просто розчавив тонни риби, яка плавала на мілині. Екологи шоковані, зате любителям «шари» — роздолля! Вихідними на Київське море з’їхалися сотні охочих назбирати «прибитої» рибки.

Згинь, нечиста сило!

Згинь, нечиста сило!

Минулої п’ятниці «новоспечений» міністр культури і туризму Микола Кулиняк приймав вітання з призначенням у приймальні. Двері його нового кабінету було зачинено — новий очільник Мінкульту категорично відмовився переступити поріг, доки приміщення не освятять.

Із серцем у руках

Із серцем у руках

Спеціалісти на чолі з першим заступником міністра охорони здоров’я України, професором, доктором медичних наук, заступником директора Інституту серцево­судинної хірургії ім. М. Амосова АМН України Василем Лазоришинцем, зважилися на незвичайну операцію недарма. Адже йшлося не лише про здоров’я, а й про життя маленького пацієнта, якому ледь виповнився рік.

Сипучий мед

Сипучий мед

Цілющі властивості меду тепер можуть стати більш доступними для виробників ліків. Найпопулярніший бджолиний продукт буде... у порошку. А все завдяки методу, який розробив завідувач кафедри аптечної технології ліків Харківського національного фармацевтичного університету Олександр Тихонов. Власне, перевести мед у сипучу форму намагалися й раніше, але оскільки після видалення води він одразу збивається в кристали, пошук потрібної технології затягнувся.

Шлях полярника

Шлях полярника

Цього разу українське представництво в Антарктиді буде дещо скромнішим, ніж зазвичай. На станції «Академік Вернадський» «зимуватимуть» усього 10 науковців, тоді як у попередні роки її заселяли в середньому 12—15 українських дослідників. Як пояснюють у Національному антарктичному науковому центрі (НАНЦ) Міносвіти України, який є оператором України на «шостому континенті», організація 15ї антарктичної експедиції була ускладнена фінансовими питаннями. Дослідники їдуть в Антарктиду практично у борг, оскільки на державу особливо сподіватися не випадає, скаржаться в Центрі.

Де весна, де красна?

Де весна, де красна?

Зима ніяк не хоче поступатися весні — здавалося б, уже середина березня, а завірюхи й снігопади докучають, як у січні. Але таке бажане потепління, прихід якого синоптики обіцяють уже наприкінці цього тижня, судячи з усього, лише ускладнить нам життя. Вже зараз величезні маси снігу, які накопичилися впродовж кількох зимових місяців, розтаючи на сонці, перетворюють вулиці населених пунктів на ріки й озера, а замерзаючи вночі — на суцільну ковзанку.

Майже Новобогданівка

Майже Новобогданівка

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Пожежа сталася минулої суботи в пообідній час на складах боєприпасів Держпідприємства «Укроборонсервіс» біля села Гузевиця у Хмельницькій області. Вибухнув ящик боєприпасів, які саме вантажили. При цьому осколкові поранення ніг отримав один із працівників підприємства. Зважаючи на ризик вибуху всього складу боєприпасів, на місце прибули 12 пожежних машин та півсотні пожежників, які вже за годину пожежу ліквідували. За інформацією МНС, мешканцям довколишніх населених пунктів ніщо не загрожує.

«Чєво ізволітє?»

«Чєво ізволітє?»

Учорашній Всесвітній день прав споживача відомі музиканти Олег Скрипка та Олександр Ярмола вирішили відсвяткувати у ресторані. Офіціанти вийшли до них... на ходулях та в навушниках — глухі й недосяжні. Не дивно, що замість замовлених кави та чаю хлопцям принесли бульйон і китайські палички замість ложок.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики