Грузіє, Кремль вітає тебе!

Грузіє, Кремль вітає тебе!

Москва шукає союзників у Грузії. І, схоже, знаходить: у четвер столицю Росії відвідала лідер партії «Демократичний рух — єдина Грузія» Ніно Бурджанадзе. У Кремлі її радо вітав прем’єр–міністр Володимир Путін, а на батьківщині засудили колишні соратники. Нагадаємо, свого часу Бурджанадзе була одним із лідерів Революції троянд нарівні з Михаїлом Саакашвілі, очолила парламент за його першого президентства, але згодом перейшла до глави держави в досить жорстку опозицію.

Не остання з могікан

Не остання з могікан

До Міжнародного жіночого дня (про який, щоправда, там навряд чи чули) у могікан штату Коннектикут сталася визначна подія: вперше за 300 років їх очолила жінка. 56–річна Лінн Малерба стала вождем одного з найбільш процвітаючих племен позавчора, але офіційно виконувати обов’язки почне з серпня. Востаннє могікани обирали своїм вождем жінку ще 1723 року.

США — Вірменії: визнаємо, сумуємо

США — Вірменії: визнаємо, сумуємо

Комітет із закордонних справ Палати представників Конгресу США визнав винищення півтора мільйона вірмен на території Османської імперії в 1915—1917 роках геноцидом. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, відповідну резолюцію було ухвалено з мінімальною перевагою: «за» проголосували 23 представники комітету, «проти» — 22. З правової точки зору ухвалений документ ні до чого не зобов’язує — тепер резолюція має надійти на розгляд Конгресу. Втім подальша доля документа залишається під питанням, адже 2007 року комітет уже затвердив схожу за змістом резолюцію, але вона так і не була винесена на розгляд Конгресу. Найімовірніше, так станеться і цього разу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики