«Do#Dж» починається з маленького

06.03.2010

Відомий джаз–фест «Do#Dж» цьогоріч стартує 17 травня і у Донецьку. Початок фестивалю покладе фінальна частина Міжнародного конкурсу молодих виконавців «Do#Dж Junior’10». А наразі триває ще відбірковий тур. Організатори нагадують, що в музикантів є ще час подати заявки на конкурс, дедлайн якого 17 квітня. Імена десяти конкурсантів, що потрапили до фіналу, буде опубліковано на сайті dodj.com.ua 25 квітня. Там же можна ознайомитися і з умовами конкурсу.

Серед переможців попередніх конкурсів — відома сьогодні співачка Джамала, а також Юлія Рома, Ганна Чайковська, Рада Покаржевська, Денніс Аду. Крім грошового призу, додатковим заохоченням до участі у змаганнях є зобов’язання організаторів посприяти у записі альбому на професійній студії та допомога в організації концертів, турів і виступів на джаз–фестах «Джаз–Коктебель», Kharkiv za jazz fest.

Якщо конкурс юніорів став традиційним для «Do#Dж», то концепція локації фестивалю змінилася. Старт фесту відбудеться вдома — у Донецьку, 18 травня, концертом виконавця з Великої Британії — Мета Бянко та барабанним шоу «Драмбасадорс». 20 травня «Do#Dж’10» перекочує до Києва, де в Міжнародному центрі культури та мистецтв відбудеться концерт головних хедлайнерів фестивалю, нідерландського гурту Zuko 103. Також уперше фестиваль відбудеться у Львові, а далі з’являтиметься у різних містах України з клубними концертами. Таке розбрунькування «Do#Dж» прес–аташе фестивалю Аліса Малицька пояснює так: «Люди не можуть поїхати в одне місто і подивитися всю програму. А коли фестиваль їздить по містах, тоді набагато більша аудиторія може познайомитися з подією і послухати гарну музику».