Тактика для «Лози»

Тактика для «Лози»

Сьогодні минає третя доба відтоді, як колишній нардеп від БЮТ Віктор Лозинський здався слідчим Генпрокуратури. Отже, його як обвинувачуваного у вбивстві Валерія Олійника, що сталося 16 червня 2009 року, мають доставити до Печерського райсуду столиці для обрання міри запобіжного заходу. Спершу слідчі ГПУ збиралися поставити Лозинського перед Фемідою ще в понеділок, потім — у вівторок, але вирішили таки повністю використати наданий законом термін затримання.

Язик до Чорногорії доведе

Язик до Чорногорії доведе

...І все–таки не обійшовся перший закордонний візит новообраного Президента України без фірмового «янукізму». У Брюсселі Віктор Янукович припустився чергової обмовки, цього разу — з географічної царини. Під час запису інтерв’ю каналу «Євроньюз» Віктор Федорович переплутав Косово з Чорногорією, а Південну Осетію — з Північною.

На запитання, чи визнає Україна незалежність Південної Осетії й Абхазії, Янукович сказав (цитуємо дослівно): «Я висловився у свій час, що ми проти політики подвійних стандартів. Це на прикладі Сербії... Або, вірніше, визнання незалежності Чорногорії... Визнання незалежності Косово... Ще тоді було зрозуміло, що конфлікти на території заморожених конфліктів будуть тільки загострюватися. І наступний яскравий приклад був приклад Північної Осетії. Моя точка зору — ми повинні в черговий раз підкреслити, що міжнародні правила, які мають працювати для всіх, не повинні мати винятків».

На уточнююче запитання, то чи готовий Янукович визнати незалежність Південної Осетії й Абхазії, Президент, слід віддати йому належне, таки утримався од ствердної відповіді, яка була б люба Москві. «На сьогоднішній день це питання не стоїть на порядку денному. Ми мали прецедент, якого могли не мати, однак ми його допустили», — сказав головний «регіонал».

Загалом, якщо підсумовувати, то в Брюсселі Віктор Янукович намагався постати політиком хоч і не з добре підвішеним язиком, але прагматичним.

Удруге в ту ж річку?

Удруге в ту ж річку?

На владній верхівці Вінниччини Олександра Домбровського можна вважати абсолютним довгожителем. Усі вісім його попередників доби незалежності працювали порівняно недовго — від чотирьох місяців до двох із половиною років, і лише він у лютому розпочав відлік шостого року перебування на посаді. За цей період область за рейтингом економічної успішності перемістилася в першу п’ятірку регіонів України, почала низку інноваційних проектів, минулого року зібрала рекордний урожай зернових. У керівництві регіону зібралася консолідована команда, яка облишила політичні чвари і зосередилася на досягненні серйозних цілей.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чого не було — того й не стало

Чого не було — того й не стало

Як і очікувалося, коаліція БЮТ, Блоку Литвина та «Нашої України — Народної самооборони» розпалася в другий день весни, погідний і блакитний. Вона ніколи не налічувала 226 депутатів і вважалася коаліцією суто формально. Після того як набув чинності новий Регламент ВР, а посаду Президента обійняв Віктор Янукович (важливими, безумовно, є обидва фактори), виникли нові політико–правові реалії. Десять днів тому Володимир Литвин закликав коаліцію зібрати документи, які б підтвердили існування більшості. Учора цей термін добіг кінця.

«Станом на сьогодні в апарат Верховної Ради не подані документи фракцій, що у грудні 2008 року сформували Коаліцію національного розвитку, стабільності та порядку, які б підтвердили існування в неї передбаченої Конституцією кількості голосів. Тому я оголошую про припинення діяльності коаліції», — оголосив Голова парламенту.

Всі статті рубрики