НОВИНИ ПЛЮС

03.03.2010

Посол Росії вручив грамоти Януковичу

Учора новий посол Росії в Україні Михайло Зурабов вручив вірчі грамоти Президентові Віктору Януковичу. Церемонія відбулася у вітальній залі адміністрації Президента й почалася зі звернення Зурабова українською мовою: «Шановний пане Президенте! Дозвольте засвідчити свою високу повагу вам і у вашій особі українському народові. І побажати вам успіхів на посту президента, а українському народові — доброго життя». Амбасадор запевнив, що посольство Росії в Україні та він особисто докладатимуть максимум зусиль для розвитку добросусідських і партнерських відносин між двома державами. Після цього відбулася розмова Януковича та Зурабова.

Утопічний проект Катеринчука

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про подання Україною заявки на членство в Європейському Союзі. Автором документа є депутат від «НУНС», голова Європейської партії України Микола Катеринчук.

Час перших заступників

Два силові відомства — МВС та СБУ — наразі працюють без своїх очільників. Так, із 1 березня пішов у відпустку за дозволом Президента Януковича голова СБУ Валентин Наливайченко. Функції в. о. голови спецслужби покладені на першого заступника, Валерія Хорошковського. Міністерством внутрішніх справ керує перший заступник міністра Михайло Клюєв, якого Кабмін призначив виконувачем обов’язків. Розпорядження уряду пов’язане з тим, що в суді розглядається справа про законність призначення Юрія Луценка першим заступником міністра, а відтак — в. о. керівника, після того як ВР відправила його у відставку з посади міністра.

Новий Президент їде до Кобзаря

Президент Віктор Янукович планує 9 березня, в день народження Тараса Шевченка, відвідати могилу Кобзаря та його музей у Каневі Черкаської області. Про це журналістам повідомила заступник глави адміністрації Президента Ганна Герман. За її словами, глава держави візьме участь у вшануванні поета, зустрінеться з цьогорічними лауреатами Шевченківської премії, проведе нараду з питання реконструкції музею–заповідника за спонсорські кошти.

Доходи Яценюка

Доходи народного депутата Арсенія Яценюка у 2009 році склали 1 086 168 грн. Такі цифри внесені до декларації Яценюка, яку він подав до Верховної Ради, повідомляє прес–служба «Фронту змін». З указаної суми зарплата — 183 281 грн., дивіденди, відсотки та роялті — 883 480 грн., доходів від наукової, викладацької, творчої діяльності — 19 407 грн.

Яценюк володіє земельною ділянкою площею 3 012 кв. м, житловим будинком (298 кв. м), квартирою (342 кв. м), садовим будинком (114 кв. м), гаражем (45 кв. м), має автомобіль «Рендж ровер» 2006 р. Сукупний дохід членів сім’ї Яценюка становив 300 824 грн., у них є «Шкода» й «Мерседес».