Усе включено

Усе включено

Вчора у конференц–залі Південного вокзалу станції «Київ–Пасажирський» відбулася виставка–презентація зразків продуктових наборів, так званих «ланч–боксів», які можуть надавати пасажирам у поїздах залізниць України. За право годувати українців у потягах сьогодні змагаються 15 фірм, більшість з яких займається кейтерінгом — постачанням провізії в літаки та автобуси, на виїзні бенкети тощо.

Долар поза законом

Долар поза законом

Учора на офіційному сайті Національного банку України з’явилося роз’яснення: видавати кредити в іноземній валюті громадянам нашої дер­жави можна лише у двох випадках — якщо вони їдуть за кордон на навчання або на лікування. Під заборону потрапили також кредитні картки у валюті, які тепер можна використовувати тільки як дебетні — тобто спочатку на них треба покласти певну суму грошей, і тільки потім знімати для користування. Перевитрачати баланс, використовуючи так званий овердрафт, тобто фактично беручи короткотерміновий банківський кредит, тепер банки дозволити не можуть.

Скупити півунівермагу

Скупити півунівермагу

«Україна молода» вже писала про те, що Центральний універмаг міста незабаром змінить власника. Якщо конкретніше, то 4 лютого наступного року буде продано державний пакет акцій підприємства, що складає майже 40 відсотків від загальної кількості. А ціна питання становить 24,39 мільйона гривень. Про це повідомляє Фонд державного майна.

Банк, де гроші лежать

Банк, де гроші лежать

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У шахтарській столиці скоєно черговий розбійний напад на фінансову установу. Цього разу зловмисники поклали око на відділення «Ощадбанку» у Донецьку. Учора приблизно о 10.35 троє невідомих у масках, озброєні пістолетом, увійшли до приміщення й наказали всім присутнім лягти на підлогу, повідомили «УМ» у прес–службі Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Донецькій області.

«Вони друкують! Вона не платить! Вона — це Україна?»

«Вони друкують! Вона не платить! Вона — це Україна?»

Мати «комерцію» з українським урядом — собі дорожче. У цьому переконалися видавництва, які прийняли цього року замовлення на випуск книжок за державною програмою «Українська книга», за якою з держбюджету фінансуються «суспільно значущі» видання. Цьогоріч фінансування програми скоротили вдвічі, видавці поставилися з розумінням — «надворі криза», й надрукували книжки власним або позиченим коштом.

Святкові ялинки зачекають

Святкові ялинки зачекають

На позавчорашньому засіданні міської протиепідемічної комісії головний державний санітарний лікар Тернополя Володимир Панічев повідомив, що результати моніторингу свідчать про зростання захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції. Так, станом на 16 грудня показник захворюваності на ГРВІ становив 69,41 випадка на десять тисяч населення, що на 12 відсотків більше минулорічного показника.

Пішов Учитель...

Пішов Учитель...

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Студенти Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка назавжди запам’ятають Михайла Веркальця веселим і жартівливим — під час його лекцій аудиторії не раз вибухали сміхом, а «смачні» фрази «йшли» в студентський «народ». Але, попри жартівливу натуру, Михайло Миколайович був серйозним літературознавцем, професором кафедри історії журналістики Інституту журналістики, доктором філологічних наук, членом Національної спілки письменників України, публіцистом та релігієзнавцем...

Віхола на згарищі

Віхола на згарищі

Першим помітив неладне хтось із мешканців житлових будинків, розташованих поруч із державною установою. Саме він зателефонував на номер пожежної охорони зі словами «мені здається, тут пожежа». Виклик зафіксовано о 1.02 ночі. На щастя, пожежна частина розташована поруч, тому вогнеборці були на місці пригоди за лічені хвилини. Проте зарадити непоправним збиткам не змогли, адже пожежу вдалося локалізувати лише близько 4 години ранку. У боротьбі з нею взяли участь 57 чоловік особового складу Управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України у Дніпропетровській області, працівники міліції, представники різноманітних служб. Було задіяно 20 одиниць техніки.

Всі статті рубрики