РАХУНКОВА ПАЛАТА

18.12.2009

300 мільярдів гривень

становитиме державний борг України на кінець поточного року, прогнозує Президент України Віктор Ющенко. Як пояснив глава дер­жави в інтерв’ю Сумській обласній держ­телерадіокомпанії, причиною цього є непрофесійне планування бюджету, внаслідок чого 50 відсотків видатків не мають реальних джерел надходжень, а Кабінет Міністрів і далі накопичує державний борг через позики у міжнародних фінансових інституцій.

 

550 мільйонів доларів

становить сума, задекларована у контракті між Україною та Іраком, підписаному на постачання товарів військового призначення та надання послуг у сфері військово–технічного співробітництва. Як повідомив перший заступник генерального директора державної корпорації «Укрспецекспорт» Олександр Коваленко, це найбільший в історії підписаний контракт між двома державами. Документ, зокрема, передбачає постачання Іраку впродовж 3—3,5 року понад 400 одиниць бронетанкової техніки, десяти літаків Ан–32 та надання послуг із ремонту і модернізації авіаційної техніки.

 

12 мільйонів євро

виділив нашій державі Європейський Союз на підтримку чотирьох проектів у сфері інновацій. Як заявив голова представництва Європейської комісії в Україні, посол Жозе Мануель Пінту Тейшейра, одержувачами коштів визначені Міністерство економіки, Міністерство освіти та науки, Державне агентство з інвестицій та інновацій і Держкомітет із регуляторної політики і підприємництва. У свою чергу заступник міністра економіки Віктор Пантелеєнко зазначив, що зношеність основних фондів у цілому в економіці становить 52 відсотки. А у транспортній галузі — понад 80%, отож вони потребують термінової модернізації.

 

750 тисяч чоловіків

в Україні сплачують аліменти на дитину лише у примусовому порядку, інформує Міністерство юстиції. За словами очільника відомства Миколи Оніщука, ще 14 тисяч осіб відмовляються виконувати провадження про стягнення з них аліментів у примусовому порядку навіть після рішення судів. Про них усіх Мін’юст інформував Міністерство внутрішніх справ. Підставою для звернення чиновників до міліції ставали ігнорування боржниками викликів та попереджень державних виконавців, приховування отримання доходів тощо. Разом із тим МВС задовольнило лише 31% направлених Мін’юстом звернень.

 

380 тисяч гривень

коштувало будівництво нового вольєра для карпатської рисі, який змайстрували у Київському зоопарку. За повідомленням прес–служби звіринця, невдовзі зоопарк планує зайнятися розведенням рисі, яка є однією з найрідкісніших тварин у нашій державі. Новий вольєр рисі, яка тепер чекає на самця з Європи, обладнаний так, щоб тварина почувала себе, наче у природному середовищі. Його площа сягає більш ніж 100 квадратних метрів.

 

150 гектарів лісу

згоріло у поточному році в Херсонській області. За повідомленням Управління лісового і мисливського господарства регіону, зокрема з початку року у лісах Херсонщини сталося 250 пожеж на площі 156,5 гектара, в тому числі й верхових пожеж на території у 9,95 гектара. 61 випадок горіння лісів зафіксували у ДП «Каховське лісове господарство», 56 випадків — у ДП «Цюрупинське лісомисливське господарство. Ще 41 раз сигнал тривоги про пожежу надходив до еменесників із ДП «Великокопанівського лісомисливського господарства».

 

9,6 тисячі випадків

смерті від грипу A/H1N1 зафіксовано у світі станом на сьогодні. Причому, констатують фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я, лише за тиждень кількість загиблих зросла майже на 800 осіб. У ВООЗ також додають, що наразі захворювання на «каліфорнійський грип» зафіксовано у 208 країнах. Деякий спад активності вірусу зареєстровано лише в низці країн Північної півкулі, зокрема у Північній Америці, а також частково у Західній, Північній і Східній Європі. Водночас, додають у ВООЗ, зростання активності виду грипу зареєстровано в Албанії, Чехії, Естонії, Греції, Угорщині, Латвії, Польщі, Румунії, Чорногорії, Словенії, Туреччині, Грузії, Болгарії та Україні.

 

54 відсотки європейців

вважають, що світова економічна криза ще не досягла свого піку. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного компанією TNS Opinion & Social. Водночас 38% мешканців Європейського Союзу думають, що криза вже досягла піку і йде на спад. При цьому 30% респондентів висловили впевненість, що впродовж найближчого року економічна ситуація в ЄС покращуватиметься. Навпаки вважають 21 відсоток людей. Ще 51% європейців припускають, що найгіршим наслідокм кризи стане масове безробіття на теренах ЄС.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>