Логістика сакрального полум’я

Логістика сакрального полум’я

Вогонь із Вифлеєма — символ миру, любові, надії й милосердя — запалав у вівторок ввечері у соборі Святого Юра у Львові. Сюди його доставили місцеві пластуни, перейнявши традиційну естафету від польських харцерів на митному переході «Рава–Руська—Гребенне». Вже у суботу Вифлеємський вогонь прибуде до Києва, де його на площі біля Михайлівського собору урочисто передадуть представникам Української греко–католицької церкви, Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви та київській громаді. А вже 20 грудня пластуни піднімуть лампадку з Вифлеємським вогнем на найвищу точку України — Говерлу, після чого передадуть його скаутам Естонії, Латвії, Литви та Молдови.

Годинники для геніїв

Годинники для геніїв

Учора глава держави Віктор Ющенко приймав на Банковій почесних юних гостей — переможців міжнародних і всеукраїнських учнівських олімпіад, міжнародних мистецьких конкурсів та спортивних змагань. 26 учнів з’їхалися з усієї України, аби отримати від глави держави привітання з Днем святого Миколая, Різдвом і Новим роком та пам’ятні подарунки — годинники і почесні подяки Президента України. «Я, як і ваші батьки, як і вся країна, пишаюся вами», — сказав Віктор Ющенко.

Дірка на «трубі»

Дірка на «трубі»

Схоже, що місце «РосУкрЕнерго» на українському газовому ринку пустуватиме недовго — і вже найближчим часом його займе новий посередник. Який працюватиме, втім, на інших господарів.

Порятунок без «дозаправки»

Порятунок без «дозаправки»

Моряки з «Аріани», які сім місяців були заручниками сомалійських піратів і таки дочекалися звільнення, мусять почекати ще. Всупереч тому, що повідомляли раніше, «Аріана» і далі у дрейфі. «Стоїмо там, де й стояли, з тією лише різницею, що без піратів», — передає слова капітана «Аріани» Геннадія Воронова прес–служба українського омбудсмана Ніни Карпачової.

ЖАДАНий — одружений

ЖАДАНий — одружений

Формальну свободу Сергій Жадан втратив у конспіративних умовах у день Андрія Первозванного — 13 грудня. Коли в суботу, 12 грудня, у Києві він отримував польську літературну премію імені Джозефа Конрада, про завтрашнє весілля знали хіба найбільш утаємничені.

Весна! Школярик торжествує

Весна! Школярик торжествує

Як уже повідомляла «УМ», зовнішнє незалежне оцінювання нинішнього навчального року не впливатиме на підсумкові оцінки в атестатах випускників. Оскільки ЗНО та підсумкову дер­жавну атестацію було вирішено розвести в часі, одинадцятикласників та їхніх батьків дуже цікавить питання, коли ж відбуватимуться випускні іспити. Вчора на прес–конференції заступник міністра освіти Павло Полянський розповів, що екзаменів як таких у випускників 2010 року не буде. Їх замінять контрольні роботи, які одинадцятикласники напишуть у період з 10 до 17 травня, тобто ще до свята останнього дзвоника. «Міністерство пішло на це, щоб зняти надмірне навантаження на випускників», — каже Павло Полянський.

Шестеро за мить

Шестеро за мить

Біда сталася в селищі Братське. Як розповіли «УМ» у Головному управлінні Міністерства з питань надзвичайних ситуацій у Миколаївській області, спочатку до районної лікарні звернулася мама чотирьох дітей, коли її восьмирічна донька раптово втратила свідомість. Отруєння було настільки важким, що дитина не дожила навіть до приїзду «швидкої».

Поховані в Десні

Поховані в Десні

Водолази рятувальної служби шукають у Десні «Мерседес» із трьома загиблими. Власника зниклого авто знайшли повішеним у селі Черешеньки, що в Коропському районі, місцеві жителі. 37–річний житель міста Кролевець Сумської області покінчив життя самогубством. Мертвий був у мокрому одязі, а в його кишені виявили посвідчення водія і документи на автомобіль. Також у помешканні знайшли речі та документи ще одного чоловіка, 1968 року народження, і двох неповнолітніх дівчат 1992 року народження з Сумщини.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики