Медведчука хочуть зробити Генпрокурором?

Медведчука хочуть зробити Генпрокурором?

На вихідні, на «Андрія», Президент був із візитом на Львівщині, де, крім суто робочих зустрічей, поспілкувався з галичанами і відвідав у Львові Церкву святого Андрія, запаливши свічку пам’яті за батька, Андрія Ющенка.

«Суспільство потеплішало». Ще трохи — і його можна назвати нацією

«Суспільство потеплішало». Ще трохи — і його можна назвати нацією

Робоча поїздка Президента на Тернопільщину була пов’язана з трьома важливими і приємними для тернополян подіями. Перша — це надання Тернопільському державному технічному університету імені Пулюя статусу національного, наказ про що Віктор Ющенко підписав на початку урочистостей у вузі. Друга — відкриття нового стаціонарного корпусу Тернопільського районного територіального медичного об’єднання. Там глава держави передав сертифікати на сучасне медичне обладнання та вручив державні нагороди й подяки усім, хто найбільше доклався до спорудження цього комплексу, у якому давно відчувалася гостра потреба.

КС — скасувати?

КС — скасувати?

Народний депутат від НУ–НС Роман Зварич (який нині перебуває у політичній орбіті Юлії Тимошенко) відверто заявив про те, що одним із завдань майбутньої конституційної реформи є скасування інституції Конституційного Суду. Такі плани він виголосив не під куполом Верховної Ради, і навіть не в Україні, а на конференції «Вибори Президента в Україні: попередній погляд», яка відбулася у Вашингтоні 10 грудня з ініціативи Атлантичної Ради.

То вони ще й «кидали»?

То вони ще й «кидали»?

Пікантності справи додають дві обставини. Перша: трійку «БЮТівців» на відкритій прес–конференції спробував вивести на чисту воду їхній же однопартієць Антон Яценко. І друга — перші два депутати нещодавно стали учасниками не менш гучного скандалу: їх звинуватили у педофілії.

Тимошенко «крутить» банки

Тимошенко «крутить» банки

Юлія Тимошенко звинуватила народного депутата Ігоря Шкірю в неповерненні кредиту й завданні збитків державі. «Виведено через надання кредиту, який був наданий без гарантій, — 25 мільйонів гривень. На одну людину видано без гарантій, і ця людина просто не повертає кредиту, не обслуговує його, нічого. Це є, за рішенням суду, депутат Партії регіонів Шкіря Ігор Миколайович зі своєю родиною», — розповіла на зустрічі з вкладниками «Укрпромбанку» Юлія Тимошенко.

Бюджет відставили, міністра не відставлятимуть

Бюджет відставили, міністра не відставлятимуть

Сьогодні Верховна Рада збирається на пленарний тиждень. Незважаючи на те, що виборча кампанія наближається до завершення (вибори — фактично за місяць), парламенту живеться досить спокійно: ніяких тобі скандалів чи конфліктів. Навіть відставка міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, швидше за все, не розглядатиметься. «Ніхто з керівництва депутатських фракцій не пропонував (на погоджувальній раді, що відбулася в понеділок. — Ред.) до розгляду питання про міністра внутрішніх справ. Тому очевидно, що питання не передбачене для розгляду цього пленарного тижня», — сказав віце–спікер Олександр Лавринович. На думку Лавриновича, питання відставки можуть порушити «з місця». «Це може бути запропоновано в сесійній залі. І, якщо буде така пропозиція, воно буде поставлене на голосування», — цитує Лавриновича «ЛігаБізнесІнформ».

«Чоловіча» розмова

«Чоловіча» розмова

За два дні до свого 45–річчя керманич МВС Юрій Луценко потрапив у черговий скандал разом з іншим любителем похуліганити за лаштунками — нардепом від ПР Нестором Шуфричем. Конфлікт стався в ніч на суботу, під час перерви телепрограми «Шустер Live». Спочатку опоненти обмінялися словесними випадами в ефірі. Пан Луценко, над яким нависла загроза відставки, звинуватив у змові проти нього Президента і Партію регіонів. А потім додав до числа своїх недоброзичливців ще й олігарха Фірташа. На що Шуфрич, нагадавши Луценку про п’яний інцидент у Франкфурті–на–Майні, запропонував: «Пане міністре, ви або пийте, або не пийте. Бо у вас уже все поплуталось. Ви можете уявити мене в коаліції з Ющенком? Це може бути тільки в результаті білої гарячки в когось...»

Україна без Кучми, але з пам’яттю

Україна без Кучми, але з пам’яттю

Дев’ять років тому в центрі Києва розпочалася акція «Україна без Кучми». Люди вийшли на вулицю, протестуючи проти автократичного режиму тодішнього Президента. Детонатором для суспільного вибуху стало вбивство журналіста Георгія Гонгадзе та «плівки Мельниченка».

Всі статті рубрики