То вони ще й «кидали»?

15.12.2009

Пікантності справи додають дві обставини. Перша: трійку «БЮТівців» на відкритій прес–конференції спробував вивести на чисту воду їхній же однопартієць Антон Яценко. І друга — перші два депутати нещодавно стали учасниками не менш гучного скандалу: їх звинуватили у педофілії.

«На жаль, будучи членом БЮТ, я з глибоким жалем можу повідомити, що до компанії «Українська національна лотерея» мають пряме відношення низка моїх колег», — заявив Антон Яценко і пояснив: названі тут нардепи до 2004 року були бізнес–партнерами цієї компанії, сто відсотків акцій якої належать офшорній компанії з Британських Віргінських островів. Так, Уколов, зокрема, очолював ТОВ «ТРК Новий Проект» (Київ, ліквідовано в 2004 році), засновниками якого виступали Інститут відкритого суспільства «Інститут Борисфена» (його засновники — Терьохін і Соболєв), ПП «ЕССІ Інтернешнл» (засновник — Світлана Терьохіна, дружина депутата) і «УНЛ». Окрім цього, пан Терьохін, який свого часу займав міністерські посади, у представлених журналістам документах фігурує як лобіст інтересів «УНЛ» у структурах влади.

Заробляла трійця, за словами Антона Яценка, зовсім не погано: щомісячний дохід компанії становить 18—22 млн. грн, з яких 15% виводяться з країни як роялті (періодичні виплати, які передбачені носію авторських прав. — Ред.). Але головна біда навіть не в цьому: останні п’ять років, як заявив Яценко, компанія не виконує ліцензійні умови щодо показників капіталізації, а також «мала проблеми з формуванням призового фонду». Та найгірше, що «УНЛ», виявляється, не платить податки, а також ... недоплачує своїм азартним клієнтам законний виграш.

 

ДОВІДКА «УМ»

Підприємство «УНЛ» засноване в 1997 році. У більшості великих міст України встановлено понад 4,2 тис. терміналів підприємства. Воно проводить лотереї «Супер Лото», «Кено», «Лото Максима», «Лото Трійка».