Печера літературного Алі–Баби

Печера літературного Алі–Баби

У київському Музеї літератури — виставка Інституту літератури Академії наук. Хто ніколи раніше не чув про архівні скарби, що зберігаються тут, почуватиметься, як у казковій печері Алі–Баби. В рукописному фонді Інституту — понад 100 тисяч раритетів, але й представленої на виставці дещиці досить, аби приголомшити відвідувачів.

«Чайка» під крилом вертольота

«Чайка» під крилом вертольота

Хтось іще не вирішив, де проведе перший літній вікенд? Здається, всі питання відразу зникають, коли на горизонті виринає поле аеродрому «Чайка», яке вже одинадцятий рік поспіль збирає десятки тисяч молодих і красивих меломанів із різних міст України, Росії, Польщі та інших європейських держав.

НЬЮЗ–РУМ

НЬЮЗ–РУМ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Верховна Рада блокує відкриття «Мистецького арсеналу»

Верховна Рада блокує відкриття «Мистецького арсеналу»

Хвиля обурення прокотилася серед музейних працівників України після того, як заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко заявив, що заради створення «Мистецького арсеналу» оббирають фонди регіональних музеїв, що може призвести до їх ліквідації.

Пушкін і Гоголь у компанії з Гамлетом

Пушкін і Гоголь у компанії з Гамлетом

Вуличне мистецтво, або стріт–арт (графіті, постери, вуличні скульптурні інсталяції, настінний живопис), має одну позитивну особливість: його можуть побачити всі охочі і, можливо, неохочі, бо ж для стріт–арту не потрібні галереї і музеї.

Олігархи відкривають свої скарби

Олігархи відкривають свої скарби

Віктор Пінчук і PinchukArtCentre. Ігор Понамарчук і музей «Духовні скарби України». Тепер — Олександр Прогнімак і Alex Art House. Багаті люди України намагаються створити імідж публічності і виставляють мистецькі раритети, які збирали роками, на загальний огляд у спеціально створених для цього власних культурних центрах.

Всі статті рубрики