Знайшлися і в Нігерії

Знайшлися і в Нігерії

Поки сомалійські пірати без гучних декларацій нарощують оберти свого «бізнесу», їхні нігерійські «колеги» з протилежного, західного, берега Африки оголосили війну уряду своєї країни — Федеративної Республіки Нігерії, за що одразу «нарвалися» на спецоперацію нігерійських вій­ськових.

Приватний страйк

Приватний страйк

У Шахтарську в шахтоуправлінні імені Чапаєва триває підземна акція протесту, в якій беруть участь 14 гірників. Як уже писала «УМ», ще 13 травня «чапаєвці», обурені раптовим припиненням державним підприємством «Вугілля України» закупівлі видобутого ними палива, відмовилися після зміни підніматися на–гора аж до повного владнання конфлікту.

Під поетичним лавром

Під поетичним лавром

«Київські лаври», що проходять уже вчетверте, принципово не заручаються підтримкою жодних спонсорів чи будь–яких інших меценатів. Головне — почути нових поетів, роззнайомити українських авторів з іноземними колегами і спровокувати нові проекти.

«КрАЗ»ом по кризі

«КрАЗ»ом по кризі

Водій Василь Бондаренко звик їздити Україною, перевозячи різноманітні вантажі, однак нещодавно йому довелося здійснити маршрут набагато цікавіший. Василеві з товаришами випала честь переїхати дорогу світовій фінансовій кризі.

Крапка, яка не знімає питання

Крапка, яка не знімає питання

Харківський обласний апеляційний суд поставив остаточну крапку у справі про загибель Євгена Кушнарьова. Тобто Дмитро Завальний, якого понад два роки тому звинуватили в ненавмисному вбивстві та незаконному носінні зброї, все ж потрапив під амністію. Хоча при цьому й не визнав своєї вини.

«Пішов геть! Шкет нещасний!»

«Пішов геть! Шкет нещасний!»

Міністерство освіти і науки рекомендувало винести твір Євгена Дударя «Червона Шапочка» на позакласне читання. Таке рішення, повідомляє «Телекритика», викликане зверненням Луганської обласної ради, яка вимагала від Міносвіти вилучити цей твір зі шкільної програми для восьмого класу загальноосвітніх шкіл.

Свято Спиридона

Свято Спиридона

Спиридон Тримифунтський народився наприкінці III століття на острові Кіпр. Хоча про його життя знають зовсім мало, достеменно відомо, що він був пастухом, мав дружину та дітей, а всі прибутки віддавав нужденним та іноземцям.

Династійний диригент

Династійний диригент

Серце диригента зупинилося на 68 році життя. Народний артист Ук­раїни, він до останнього керував Державною чоловічою хоровою капелою України ім. Л. Ревуцького — був її художнім керівником, диригентом і директором.

Всі статті рубрики