Знову бранці підземелля

Знову бранці підземелля

«Святковий» понеділок виявився робочим днем не тільки для шахтарів тутешніх копалень, а й для бійців Державної воєнізованої гірничо­рятувальної служби. Близько четвертої години надійшло повідомлення про підземну аварію у виробках шахти «Новодзержинська», де на дільниці 371 на глибині 585 метрів стався обвал крівлі. Всього під землею в цей момент перебували 118 шахтарів, 14 із яких — безпосередньо у небезпечній зоні. П’ятеро гірників, які потрапили під обвал, змогли уникнути небезпеки і піднялися на поверхню. А ось для дев’ятьох їхніх колег шлях до виходу виявився відрізаним.

Бунт екс–голови

Бунт екс–голови

28—30 квітня на черговому і майже неформальному з’їзді Спілки кінематографістів відбулося переобрання голови. Серед чотирьох кандидатів — режисерів Олеся Янчука і Дмитра Томашпольського, актора і режисера Бориса Савченка, який очолював Спілку із 2005 року та кінознавця Сергія Тримбача — обрали останнього. Чотири роки тому Сергій Васильович уже був у числі найреальніших кандидатів на голову спілки, і ще тоді його програма мала шанси, та коло прихильників Бориса Савченка виявилося більшим.

Зарплата — не благодійність!

Зарплата — не благодійність!

Віктор Ющенко призупинив дію окремих положень постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2009 року №368 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2000 р. №1222». Про це йдеться в указі, опублікованому вчора на сайті глави дер­жави. Віктор Ющенко вважає, що Кабінет Міністрів України, видавши відповідну постанову, фактично перебрав на себе повноваження Верховної Ради України.

Бобрів убиває «Веста»

Бобрів убиває «Веста»

На Черкащині в річці Золотоношка в районі села Чехівка Чорнобаївського району масово гинуть риба та бобри. Еменесники та представники Державної екологічної інспекції в Черкаській області, котрі виїхали на місце екологічного лиха, констатували, що мертвою рибою застелено поверхню води в річці Золотоношка завдовжки в дев’ять кілометрів.

Вулиця, алея, дошка

Вулиця, алея, дошка

Зайнявши вирішальне місце біля керма тернопільської влади (50 мандатів із 108 в обласній раді), всеукраїнське об’єднання «Свобода» взялося потужно утверджувати в регіоні націоналістичні ідеали.«УМ» уже повідомляла, що з ініціативи обласної організації «Свободи» остання сесія ухвалила звернення до Президента щодо того, аби на державному рівні визнати вояків дивізії «Галичина» борцями за волю України, а міська організація висадила у тернопільському гідропарку дубову алею імені цієї дивізії.

Ні серпа, ні молота

Ні серпа, ні молота

Адміністративний позов Всеукраїнського об’єднання «Свобода» щодо незаконності використання радянської символіки під час святкування Дня Перемоги задовольнив Прилуцький міськрайонний суд у Чернігівській області, повідомив «УМ» голова чернігівської обласної організації «Свобода» Андрій Міщенко. Згідно з судовою постановою, Прилуцькій районній раді та іншим суб’єктам (держустановам), переліченим у рішенні райради як об’єкти для встановлення 9го травня радянських прапорів, видано припис про заборону вивішувати на фасадах будівель «червоно­серпасті» поряд із Державним прапором України.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Розколота анафема

Розколота анафема

Учора інформаційні агенції ознайомили громадськість із позицією Укра­їнської православної церкви Московського патріархату щодо анафеми українському гетьманові Івану Мазепі, проголошеної 300 років тому. В УПЦ МП вважають, що та анафема не має під собою церковних підстав, а політичні мотиви не мають впливати на позицію церкви. Керівник відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ архімандрит Кирил (Говорун) на пресконференції позавчора пояснив, що, проклинаючи Мазепу після Полтавської битви, його звинуватили не в зраді царя, а ніби в переданні католикам і лютеранам православних храмів на теренах України.

Великий український куш

Великий український куш

Цими вихідними сомалійські пірати захопили на судні–балкері «Аріана» найбільше українців одночасно — 24 особи — з часу викрадення сумнозвісної «Фаїни». Останнім часом піратські атаки стають усе частішими, і в багатонаціональних командах захоплених кораблів регулярно опиняються то один, то кілька громадян України. Проте цього разу екіпаж «Аріани» складається повністю з українців: судно перевозило вантаж сої з Бразилії до Ірану, коли минулої суботи біля Сейшельських островів його наздогнали на своїх швидкохідних катерах пірати. Наразі вони ведуть «Аріану» до одного зі своїх портів у Сомалі. Раніше невідомий пірат зателефонував до інформагентства «Ройтерс» і повідомив, що захоплено «українське судно з вантажем ООН» (білими автомобілями з логотипами UN на борту). Пізніше з’ясувалося, що йшлося про інше судно, а на балкер «Аріана» з нашими моряками заявила права грецька компанія, тоді як за всіма базами даних, судно мальтійське, а керує ним англійська компанія з Лондона.

Всі статті рубрики