На Кабмін — зі своїм борщем, біогазом і біотуалетом

На Кабмін — зі своїм борщем, біогазом і біотуалетом

Якщо міністерства не навчаться оперативно досягати між собою злагоди, їхнім керівникам доведеться на засіданнях Кабміну й ночувати. Про це їх попередила Юлія Тимошенко. Прем’єр–міністра обурив той факт, що нормативні акти дуже довго проходять узгодження в міністерствах. Зокрема, це стосується й тих документів, які вчора мали бути винесені для затвердження на засідання Кабміну.

Ніжно про Нєжнову

Ніжно про Нєжнову

Короткий виклад цієї історії такий: певні політики віднедавна твердять про те, що Служба безпеки України мало не з молотка пускає свої нерухомість і «рухомість». Відчужує та продає майно, яке належить службі. Якщо конкретно, то депутати Верховної Ради Володимир Бондаренко та Володимир Ар’єв навіть поставили підписи під проектом постанови ВР про створення спеціальної слідчої комісії. Комісія має розслідувати господарську діяльність спецслужб у цілому та заступника голови СБУ Світлани Нєжнової зокрема. Адже пані Нєжнова у СБУ якраз — «по господарській частині». Тож, хоч обидва Володимири і з різних фракцій (Бондаренко — з БЮТ, а Ар’єв — з «НУНС»), політичний підтекст такої гри є очевидним. Ці тезки є «людьми Тимошенко» у законодавчому органі — в тій чи іншій мірі.

Газова труба до прокуратури довела

Газова труба до прокуратури довела

Президент ввів у дію «газове» рішення Ради національної безпеки та оборони. Відповідний указ, а разом із ним і текст рішення РНБО, опубліковано на інтернет–сторінці глави держави. В приписі Радбезу, зокрема, є доручення перевірити дотримання законодавства українськими посадовими особами при укладення газових угод із Росією. Це клопотання спрямоване Генпрокурору Олександру Медведьку та в.о. голови СБУ Валентину Наливайченку.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Розбий рожеві окуляри!

Розбий рожеві окуляри!

Відбулася, мабуть, найочікуваніша, але від того не менш симптоматична відставка в українському уряді. Заяву про складання повноважень написав міністр фінансів, донедавна один із соратників Юлії Тимошенко, Віктор Пинзеник. Перші симптоми охолодження у їхніх стосунках з’явилися ще наприкінці минулого року, коли Віктор Михайлович дозволив собі кілька разів публічно не погодитися з нинішнім Прем’єром — безпрецедентні випадки в умовах суворої внутрішньої дисципліни, яку сповідує лідер БЮТ. Мінфін також до останнього не міг затвердити параметри бюджету, оскільки від нього вимагали надто оптимістичних цифр, далеких від реалій.

Із підземелля — в космос

Із підземелля — в космос

Той, кому випало співпрацювати з мером Києва Леонідом Черновецьким, про космос знає все. Тож призначення директором Національного космічного агентства Олександра Зінченка, який, будучи лідером опозиційної фракції Блоку Тимошенко в Київраді, з Льонею–«Космосом» перетинався регулярно, виглядає цілком логічним. Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив на своєму засіданні в середу, однак широкий загал дізнався про це тільки вчора.

Всі статті рубрики