На Кабмін — зі своїм борщем, біогазом і біотуалетом

13.02.2009

Якщо міністерства не навчаться оперативно досягати між собою злагоди, їхнім керівникам доведеться на засіданнях Кабміну й ночувати. Про це їх попередила Юлія Тимошенко. Прем’єр–міністра обурив той факт, що нормативні акти дуже довго проходять узгодження в міністерствах. Зокрема, це стосується й тих документів, які вчора мали бути винесені для затвердження на засідання Кабміну.

«Якщо міністри не вміють між собою спілкуватися і знаходити взаєморозуміння, то по 20 годин проводитимемо Кабмін, — суворо заявила Тимошенко. — Тоді беріть із собою термоси, борщ, пампушки — усе що треба, і працюватимемо цілодобово. І якщо хтось із вас проситиметься вийти із засідання уряду, я нікого не випущу».

Міністрів, переляканих перспективою не лише їсти–пити, а й ходити під себе просто в залі засідань, леді Ю запевнила: сама вона разом із ними не страждатиме, а при потребі виходитиме. Урядовці ж зможуть уникнути сумної долі, якщо не розводитимуть бюрократичну тяганину, а навчаться погоджувати всі проекти актів Кабміну впродовж десяти днів. «Не більше. Хто не встиг — той запізнився. Крапка», — уряд ухвалюватиме документ без візи профільного міністерства, попередила Прем’єрка, заанонсувавши нахабне порушення регламенту.

Емоційний спіч Тимо­шенко викликало зволікання з боку деяких міністерств, через яке на вчорашнє засідання Кабміну, присвячене використанню відновних джерел енергії, не були винесені відповідні акти. А тим часом тема важлива й актуальна, адже, за словами Юлії Володимирівни, використовуючи весь потенціал відновних джерел енергії, Україна може замістити 10 мільярдів кубометрів газу. Тому уряд повинен ухвалити розпорядження про запровадження інвентаризації джерел біогазів та податкові пільги для тих, хто його використовуватиме. «У нашому енергетичному балансі відновлювальні джерела енергії складають 0,83%, а ми ставимо завдання, щоб ця частка сягнула 20—25%», — окреслила Тимошенко черговий піар–прожект.

Також Прем’єр–міністр дала розпорядження розробити інформаційну кампанію з популяризації виробництва біогазу. Зокрема, Міністерству аграрної політики доручено провести соціальну рекламу виробництва біогазу, а відповідним відомствам — упродовж двох тижнів підготувати рекламний ролик і розмістити рекламу в друкованих ЗМІ.