Ніжно про Нєжнову

13.02.2009

Короткий виклад цієї історії такий: певні політики віднедавна твердять про те, що Служба безпеки України мало не з молотка пускає свої нерухомість і «рухомість». Відчужує та продає майно, яке належить службі. Якщо конкретно, то депутати Верховної Ради Володимир Бондаренко та Володимир Ар’єв навіть поставили підписи під проектом постанови ВР про створення спеціальної слідчої комісії. Комісія має розслідувати господарську діяльність спецслужб у цілому та заступника голови СБУ Світлани Нєжнової зокрема. Адже пані Нєжнова у СБУ якраз — «по господарській частині». Тож, хоч обидва Володимири і з різних фракцій (Бондаренко — з БЮТ, а Ар’єв — з «НУНС»), політичний підтекст такої гри є очевидним. Ці тезки є «людьми Тимошенко» у законодавчому органі — в тій чи іншій мірі.

Подумавши про те, як краще спростувати закиди парламентаріїв, СБУ зібрала вчора журналістів на «день відкритих дверей». Пресі показали, що «спецслужбісти» сидять на своїх місцях, стільці з–під них ніхто не повисмикував, з приміщень не повиганяв, тому «на Україні лад і спокій», як співали Брати Гадюкіни. Репортаж із надр Служби безпеки читайте в наступному номері «УМ». А поки що слово — її керівнику Валентину Наливайченку. Він приділив медійникам десять хвилин після завершення екскурсії, подякувавши Світлані Нєжновій за її роботу: «Хочу підтримати Світлану Володимирівну та висловити їй вдячність за збереження того майна, яке не тільки не було втрачене, а навпаки — повернуто до власності СБУ, в якій воно і залишається».

Конкретніше йдеться про один із пансіонатів СБУ в чорноморській зоні, який попередник Наливайченка Володимир Сацюк зняв із балансу служби. Або ж — Наливайченко продовжив приклади — саме завдяки зусиллям Нєжнової почався ремонт у шпиталі спецслужби, куди вже завезли і зараз монтують нове обладнання. Але ж диму без вогню не буває, зауважили журналісти Наливайченку. Не просто ж так Бондаренко з Ар’євим учепилися в пані Нєжнову? «Нехай буде дим, нехай буде вогонь, — знищив метафору Наливайченко. — Всі приміщення СБУ, які намагалися вивести з нашої власності, були не тільки повернуті, а й узяті на баланс. Є документи, є акти з підписами... Ми ж серйозна державна установа. Ніякого відчуження майна без дозволу Кабінету Міністрів бути не може», — підвів риску голова СБУ.