Так, це газ, та не для вас

Так, це газ, та не для вас

Через несанкціонований відбір на території самопроголошеного Придністров’я природного газу, що подається на Одещину із підземних сховищ Івано–Франківщини та Львівщини, без опалювання залишилися будинки жителів чотирьох південних районів Одеської області — Ізмаїльського, Болградського, Тарутинського і Ренійського. В цілому споживання газу на території Одещини скоротилося на 55 відсотків — з 14 до 9 млн. кубометрів на добу. Таку заяву оприлюднив на сесїі Одеської облради глава облдержадміністрації Микола Сердюк. За його словами, залежно від температури повітря населенню поставляється 2—2,5 мільйона кубометрів газу, котельним і ТЕЦ — 5—7 млн. кубометрів, промисловості — 2—2,5 млн. кубометрів на добу, в тому числі 300 тисяч кубометрів спрямовується на Одеський припортовий завод — для підтримки технологічних процесів.

Хоч мазутом, хоч вугіллям

Хоч мазутом, хоч вугіллям

Ситуація з газопостачанням Дніпропетровсь­ка — критична. Це щиросердно визнає міська влада. І хоч тепло поки що отримують усі без винятку 4335 житлових будинків, а також лікувальні, дошкільні та навчальні заклади, будь–коли може настати час випробувань значно серйозніших.

Обдарованим — «на чай»

Обдарованим — «на чай»

Тамтешні учні матимуть тепер кишенькові гроші. Так вирішили в Черкаській міськ­раді, тож відтепер 14 талановитим учням міських шкіл щомісяця виплачуватимуть по 150 гривень. Такі кошти старшокласники одержуватимуть протягом усього навчального року. Як повідомили «УМ» у прес–службі черкаського міського голови, найкращих школярів обирали у восьми номінаціях. Зокрема, не тільки за «високі досягнення у вивченні базових дисциплін», а й за здобутки в галузі українознавства, декоративно–прикладного мистецтва, музики, за перемоги в спорті та інваспорті й навіть за успіхи в суспільно–громадській діяльності.

«Королівський» водоканал

«Королівський» водоканал

У люті, як для теперіш­ньої зими, морози, якими порадував січень у різдвяні дні не лише волинян, на ставках неподалік Луцька мешканці довколишніх сіл побачили незвичну картину: у водоймах КП «Луцькводоканал» забіліло. Але не від снігів чи льоду, а від великої ватаги... лебедів, що оселилися тут. Птахи перелетіли на ставки, які не замерзають і взимку, з інших водойм. З усього було видно, що це молоді птахи і, найімовірніше, вони просто не встигли до морозів відлетіти в тепліші краї, бо забракло сил. Відтак більше 50 довгошиїх красенів обрали для порятунку саме теплі водойми в районі Вишкова.

Всі статті рубрики