Обдарованим — «на чай»

15.01.2009

Тамтешні учні матимуть тепер кишенькові гроші. Так вирішили в Черкаській міськ­раді, тож відтепер 14 талановитим учням міських шкіл щомісяця виплачуватимуть по 150 гривень. Такі кошти старшокласники одержуватимуть протягом усього навчального року. Як повідомили «УМ» у прес–службі черкаського міського голови, найкращих школярів обирали у восьми номінаціях. Зокрема, не тільки за «високі досягнення у вивченні базових дисциплін», а й за здобутки в галузі українознавства, декоративно–прикладного мистецтва, музики, за перемоги в спорті та інваспорті й навіть за успіхи в суспільно–громадській діяльності.

Лідерами в освоєнні шкільної науки стали учні Черкаського фізико–математичного ліцею: серед них аж три стипендіати — Віталій Мошківський, Ростислав Швець і Андрій Скіпідарніков. Серед обдарованих школярів, яким із міської скарбниці виплачуватимуть щомісячну грошову підтримку, також старшокласники середніх шкіл № 3, 9, 17, 20, 26, 32 та колегіуму «Берегиня».

«Приємно отримати таку відзнаку. Вона є стимулом до подальшого розвитку. І не так важливо, який саме розмір стипендії, головне — така увага до досягнень молоді нашого міста», — сказав «УМ» учень восьмого класу міської школи № 15 Ярослав Сухенко, котрий одержав стипендію міського голови за досягнення в хореографії, зайнявши перше місце на Чемпіонаті світу та Чемпіонаті Європи із сучасних танців у 2007 та 2008 роках.