Тридцятигрошова опера

Тридцятигрошова опера

Учора в обід на засіданні Антимонопольного комітету України Леонід Черновецький заявив, що з 23 січня знизить ціни на проїзд у столичному муніципальному транспорті. «УМ» по гарячих слідах намагалась отримати коментар у прес–службах «Київпастрансу» та «Київського метрополітену», проте на обох підприємствах нас попросили дещо зачекати — нехай, мовляв, рішення вступить у силу.

Розмитнена без насилля?

Розмитнена без насилля?

9 січня в селищі міського типу Кельменці Чернівецької області внаслідок отруєння чадним газом загинув Владислав Салагор. Це син генерала Митної служби Миколи Салагора, відомого своїми антикорупційними виступами. Як стало відомо «УМ», попередньо медики не виявили на тілі ознак насильницької смерті, однак наразі питання в тому, чи справді чадний газ розповсюдився по хаті через порушення молодим СБУшником правил користування пічним опалення, як попередньо встановили експерти? «Розтин довів, що смерть настала внаслідок отруєння окисом вуглецю — без фізичного втручання збоку», — повідомив «УМ» завідувач відділу судово–медичної експертизи Чернівецького бюро Ілля Боженар.

«Бен ладени» з оселедцями проти «Аерофлоту»

«Бен ладени» з оселедцями проти «Аерофлоту»

Святковою сенсацією потішило голландців преставництво російської авіакомпанії «Аерофлот» у Амстердамі. Місцева людність, зну­джена дозволеною маріхуаною, легалізованою проституцією і загальнодоступною порнографією, тепер має нове джерело адреналіну — український екстремізм. Минулої суботи директор представництва «Аерофлоту» Володимир Краскевич заявив, що в його офісі «очікується напад українських екстремістів».

Ґрати за Рембрандта

Ґрати за Рембрандта

Столичні гастролери, які в жовтні позаминулого року намагалися пограбувати Пархомівський музей, нарешті потрапили за ґрати. Апеляційний суд Харківської області виніс досить жорсткий вирок: 37–річний киянин отримав 14 років в’язниці, а його 29–річний напарник — вісім. І це тоді, коли зловмисники, налякані рішучим опором охорони, втекли з місця злочину без картин. На рішення слуг Феміди вплинуло те, що грабіжники, покидаючи музей, відкрили вогонь і поранили одного з охоронців мистецького закладу. Чоловік переніс важку операцію і дивом залишився живим. Суд на його вимогу стягнув зі злочинців 70 тисяч гривень моральної компенсації.

Модна сировина

Модна сировина

Уперше в Україні у сквері біля Палацу «Україна» відкрили вертеп із криги. «Вертеп» четверо скульпторів висікали сім днів поспіль — щодня по фігурі. До композиції увійшли маленький Ісусик, Діва Марія, Йосип, янгол та звірі в натуральну величину. На все це пішло три тонни спеціального штучного льоду з очищеної води, аби одержати максимальний ефект прозорості фігур. Неабияке враження залишається при спогляданні льодової краси ввечері: саме тоді вмикається спеціальне освітлення скульптур. Льодова композиція одразу сподобалась жителям столиці й отримала схвальні відгуки від представників церкви.

Вручено «Золоті глобуси»

Вручено «Золоті глобуси»

У ніч із неділі на понеділок (за київським часом) у Беверлі Хіллз, елітному передмісті Лос–Анджелеса, пройшла 66–та щорічна церемонія вручення «Золотих глобусів», других за значимістю після «Оскарів» кінематографічних нагород США. Вона завжди привертає увагу світу з огляду на те, що лауреатів «Золотих глобусів» визначають фахівці, приблизно 100 найдосвідченіших зарубіжних кіножурналістів світу, акредитованих у Голлівуді. Фахівці помиляються рідко, тому від 30 до 70 відсотків відзначених «Золотими глобусами» фільмів, акторів та режисерів надалі стають лауреатами «Оскарів».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Сніг, вода і... горілка

Сніг, вода і... горілка

Судячи з останніх інформаційних зведень про нещасні випадки, які оприлюднило Міністерство з питань надзвичайних ситуацій, зимовий період несе нам, окрім свят і давно бажаного снігу, ще й підступні дарунки. Головною ознакою приходу холодів для рятувальників стали повідомлення про зростання кількості випадків переохолоджень та пригод на водоймах. При цьому призвідниками нещасть частіше за все стають не погодні умови, а, хоч як не дивно, недбальство та любов українців прикластися до чарчини.

Всі статті рубрики