«Місту і світу» від Папи і Ахмадінеджада

«Місту і світу» від Папи і Ахмадінеджада

Папа Бенедикт XVI провів урочисті богослужіння і виголосив послання «Місту і світу». Позавчора понтифік закликав молитися за мир у світі та за всіх нещасливих дітей: від яких відмовилися батьки, жертв педофілії і експлуатації та тих, яких втягнули у війни маленькими солдатиками. «Лише коли зміняться люди, тоді зміниться і наш світ, а для таких змін людям потрібне світло, яке походить від Бога», — сказав Бенедикт XVI. Папа закликав до миру та єднання народів світу.

Гуманізм до вбивці

Гуманізм до вбивці

Позавчора Димитровградський суд Ульяновської області Росії ухвалив рішення про умовно дострокове звільнення з місць відбування покарання колишнього полковника російської армії, командира 160–го танкового полку Юрія Буданова, якого було засуджено до десяти років ув’язнення за зґвалтування та звіряче вбивство 18–річної чеченської дівчини Ельзи Кунгаєвої. З десяти років Буданов відсидів лише рік і три місяці.

Контрабанда радіації

Контрабанда радіації

Суд міста Новошахтинська Ростовської області Росії засудив нашого співвітчизника Василя Мартиновича до семи років позбавлення свободи, а його компаньйона — громадянина Росії Юрія Сищікова — до шести років. Звинувачення — контрабанда радіоактивних речовин з України. Про це повідомила прес–служба Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ. Спецслужбісти не просто впіймали «бізнесменів на гарячому», а й влаштували їм пастку.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тадеуш Мазовецький: Дух свободи і досі асоціюється зі словом «солідарність»

Тадеуш Мазовецький: Дух свободи і досі асоціюється зі словом «солідарність»

Ми зустрілися з Тадеушем Мазовецьким у Гданську під час нещодавнього святкування 25–ї річниці присудження Леху Валенсі Нобелівської премії миру. Привітати екс–президента країни і лідера «Солідарності» до революційної столиці Польщі приїхало безліч гостей: колишній президент ПАР Фредерик де Клерк, котрий зламав систему апартеїду, духовний провідник тибетців Далай–лама й увесь політичний бомонд Польщі. Обійняти вічного революціонера прибув навіть французький президент Ніколя Саркозі. Не приїхав вітати Валенсу лише президент Польщі Лех Качинський — у них із ювіляром досі зберігаються неприязні стосунки.
Попри поважний вік, легендарний прем’єр Тадуеш Мазовецький зберіг і ясність формулювань, і чіткість переконань, усіляко уникаючи двозначності чи можливості заради «красного слівця» когось образити. І хоч основною фігурою на урочистостях був Валенса, не меншу повагу викликав інтелектуальний двигун польських реформ 90–х років — Мазовецький. Адже йому вдалося перевести революційні зміни у мирний спосіб. Польща від того лише виграла. Хоча за це Мазовецькому вповні дісталося від польських радикалів.

Всі статті рубрики