Комунізм пенсійного віку

Комунізм пенсійного віку

Учора на помпезний військовий парад, присвячений 60–річчю утворення Корейської Народно–Де­мократичної Республіки, не з’явився лідер країни Кім Чен Ір, повідомила агенція «Ассошіейтед прес». «Сонце нації», як прийнято величати Кім Чен Іра у шкільних підручниках голодної комуністичної країни, вже місяць не з’являється на люди, тож західна преса почала будувати здогадки про загострення його страшних хвороб. «Кубинський варіант» неможливий, бо у 66–річного Кіма немає рідного брата, гідного того, аби вкласти у його руки віжки диктатури.

Ласкаво просимо... на вихід

Ласкаво просимо... на вихід

Подорожі — одна з небагатьох складових мого життя, інвестування якої приносить справжню втіху, емоційну та професійну. Париж, Ніцца, Монако, Амстердам, Барселона, Прага, Брюссель — перелік своїх «вилазок» у Європу я завжди поповнюю з величезним задоволенням. А потім з не меншим задоволенням пишу репортажі з цих подорожей на шпальті «Мандрівки».

Перемога з обмовками

Перемога з обмовками

Позавчорашні переговори високих представників ЄС у Москві, які тривали чотири години, закінчилися напозір успішно: сторони узгодили додаткові заходи до підписаного раніше плану з припинення урегулювання російсько–грузинського конфлікту, а Росія пообіцяла вивести свої війська. Президент Франції Ніколя Саркозі відбув із Москви з більшим почуттям власної гідності, ніж колись Наполеон Бонапарт. У Тбілісі його обсипав лаврами Михаїл Саакашвілі. Роль Саркозі має історичне значення, сказав грузинський президент, адже «зупинити російського агресора вдалося лише після вашого втручання». Втім чи не станеться знов так, що додаткові заходи, як і попередній мирний план із шести пунктів, неправильно перекладуть тлумачі, й Кремль «не довиведе» війська з окупованих територій?

Всі статті рубрики