Зеленський на «iForum 2019» жартував і висміяв Олега Ляшка (фото)

15:33, 23.05.2019
Президент України Володимир Зеленський вважає, що в Україні чиновники і політики відірвані від сучасних інновацій. 
 
Таку думку він висловив під час виступу на українському форумі інтернет-діячів "iForum 2019", передає "Українська правда".
 
"Говорячи про інновації, говорячи про політику…в принципі чиновники, політики і інновації це абсолютно два різних світи. Є відчуття, що ми живемо на різних планетах - люди з інноваціями і політики", - сказав Зеленський.
 
"Як правило чиновники використовують чотири слова - інновація, діджиталізація, гіперлуп і Ілон Маск. І після цих чотирьох слів вони кажуть, "ми все сказали, і треба щось змінювати". Я просто скажу як людина, я особисто нічого не можу змінити, в плані інновації, в плані діджиталізації. Ми тільки можемо це зробити разом", - додав президент.
 
Зеленський також показав відео з випробування роботів американської інженерної компанії Boston Dynamics, після чого запропонував подивитися на українських чиновників.
 
 
На екрані з’явилось зображення із нардепом Олегом Ляшком.
 
 
Глядачі у залі засміялися.
 
Після цього Зеленський показав слайд із новиною "Депутати запропонували повернути Росію до старого літочислення" і сказав, що такі "чиновники можуть до такого призвести".
 
"У нас багато проблем, багато факапів. Але відсутність електромереж може призвести до того, що уряд може крокувати в бік відновлювальної енергетики. Відсутність банківської інфраструктури - те, що у нас є - можна йти до цифрового банкінга. Відсутність транспортної логістики - треба йти до дронів. Що нам заважає? Таке відчуття, що люди які нам заважають їх треба назвати "що", - сказав Зеленський.       
 
"Я впевнений, що ви творите кожен день великі речі, але наші чиновники і політики абсолютно цим не користуються. Не хочу на них наговорювати, ви і так все самі знаєте. Але. Що таке інновації взагалі в цій вузькопрофільної політичній факінг галузі"- запитував Зеленський.
 

За його словами, інновації роблять всі процеси прозорими і ефективними, тим самим позбавляючи нечистих на руку чиновників засобів до існування.
 
Нагадаємо, днями Олегу Ляшку не дали вести трансляцію з кабінету Зеленського в Адміністрації президента.