Терористичний обстріл Херсонщини: загинув 21 цивільний, поранено – 48, фото

00:33, 04.05.2023

За останніми офіційними даними, 21 цивільний мешканець загинув та ще 48 було поранено внаслідок кривавих російських обстрілів Херсона та області протягом середи, 3 квітня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив президент Володимир Зеленський у соцмережах в ніч на четвер.

 

«Світ повинен це бачити та знати. Залізничний вокзал і переїзд, домівка, будівельний магазин, продуктовий супермаркет, автозаправка – знаєте, що обʼєднуєцімісця? Кривавий слід, який залишає росія своїми снарядами, вбиваючи мирних людей у Херсоні та на Херсонщині.

 

Станом на зараз – 21 загибла людина! 48 поранених! Усі цивільні! За один неповний день! В одній області!», - написав глава держави, який нині перебуває за кордоном: після візиту до Фінляндії він виїхав до Нідерландів.

 

 

Зеленський висловив співчуття родинам і близьким загиблих та запевнив, що Україна ніколи не пробачить винних.

 

«Переможемо країну-зло та змусимо всіх винних відповісти!» - заявив президент.

 

 

Водночас, голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін заявив, що серед поранених є дитина 6,5 років, у неї діагностували забій ноги, перелом стегна, мінно-вибухову травму. Ще поранення отримала 17-річна дівчина - вона у стані середньої тяжкості.

 

Тоді як омбудсмен Дмитро Лубінець наголосив, що прицільними ракетними ударами країна-агресор цілиться у житлові будинки, магазини, зупинки громадського транспорту, залізниці.

 

«Це злочини, за які агресор має понести покарання! Це тероризм проти цивільного населення!», - наголосив пан Лубінець.

 

 

Нагадаємо, зранку 3 травня російські війська почали масовано обстрілювати місто Херсон та населені пункти області.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський закликав країни Заходу посилити санкції проти терористичної росії, яка здійснила терористичну ракетну атаку по Умані та інших українських містах в ніч на 28 квітня.