Центр Костянтинівки зазнав удару систем С-300: відомо про 16 загиблих, відео

16:40, 06.09.2023

Російські терористи завдали кривавого удару системами С-300 по Центральному ринку Костянтинівки на Донеччині у середу.

 

Як інформує Україна молода , про це повідомляють місцеві пабліки, президент Володимир Зеленський та журналісти Радіо Свобода з міця події.

 

Зокрема, місцеві повідомляють, що внаслідок удару є поранені та загиблі. За даними військових, окупанти завдали удар системою С-300.

 

Тоді як глава держави заявив, що унаслідок ворожого удару загинули 16 осіб.

 

«На цей час артилерія російських терористів убила 16 людей у місті Костянтинівці, Донецька область. Звичайний ринок. Магазини. Аптека. Люди, які нічим не завинили. Багато поранених. На жаль, кількість загиблих і постраждалих може ще зрости. Мої співчуття всім, хто втратив рідних! Якнайшвидше треба перемогти це російське зло», - зазначив Зеленський.

 

Президент додав, що коли хтось у світі ще намагається мати справу з чимось російським, то це означає заплющувати очі на реальність, наглість зла, зухвалість підлості.

 

 

Пізніше глава МВС Ігор Клименко повідомив, що 28 людей дістали поранення та 16 загинули. Серед потерпілих – рятувальник.

 

Він додав, що ДСНС та поліція проводять пошуково-рятувальну операцію. Триває розбір завалів. Парамедики поліції та лікарі надають медичну допомогу травмованим.

 

Надзвичайники оперативно ліквідували пожежу площею 300 квадратних метрів. Пошкоджено близько 30 торгових павільйонів

 

 

Прикметно, що росіяни завдали удару по місту і вбили 16 людей на річницю звільнення Констянтинівки від нацистів, яка відзначається 6 вересня.

 

 

Напередодні російські війська з артилерії обстріляли Костянтинівку і Шахтарське на Донеччині, поранивши п’ятьох людей.

 

Донецька область фактично щодня зазнає російських обстрілів, які призводять до загибелі та поранень цивільних. При цьому Москва заперечує обстріли цивільного населення в Україні.