Порошенко в Чернігові пройшов крізь натовп «Нацкорпусу» (відео)

12:21, 14.03.2019
Президент України Петро Порошенко в Чернігові, всупереч рекомендаціям Державної охорони, пройшов через натовп "Нацкорпусу", який пікетує заходи за участю президента і вимагає швидкого суду над екс-заступником РНБО Олегом Гладковським.
 
Це відбулося після Ради регіонів в Чернігові, де вчора перебував президент Петро Порошенко, повідомляють очевидці.
 
Після закінчення засідання учасники акції з появою президента почали скандувати "Свинарчук за ґрати!", "Де відрубані руки?" і "Ганьба!".
 
У свою чергу Порошенко відмовився сідати в авто, щоб об’їхати пікетувальників, а попрямував до них і пройшов через натовп.
 

 
Порівнявшись з представниками "Нацкорпусу", Порошенко заявив, що не допустить дестабілізації країни, пише "Главком".
 
Як відомо, 9 березня представники Нацкорпусу влаштували сутичку  з правоохоронцями у Черкасах, в результаті якої постраждало два десятки поліцейських, зокрема, й начальник Головного управління нацполіції в Черкаській області Валерій Лютий.
 
Поліцейські зупинили представників Національного корпусу, коли ті намагалися прорватися на сцену, щоб зірвати виступ президента Петра Порошенка. Медики діагностували у постраждалих правоохоронців опіки очей, шкіри обличчя та травми голови.
 
У партії "БПП "Солідарність" заявляють, що за подіями 9 березня, які відбулись в Києві і Черкасах, "стоять проросійські реваншисти та олігархи-втікачі".
 
А сам Нацкорпус звинуватив поліцію Черкас у жорсткому затриманні сімох його представників.
 
За провокацію бійки з поліцією Черкас були зокрема затримані лідер місцевого Нацкорпусу Дмитро Кухарчук та представник цієї організації Євген Свиридов. Згодом стало відомо, що Дмитро Кухарчук отримав домашній арешт.
 
Як повідомляла "УМ", раніше в Адміністрації президента спростували фейк про нібито втечу президента Порошенка з Житомира.