В Порошенка поцілили зеленкою під час Маршу захисників, фото

18:12, 24.08.2021

Невідомі облили зеленкою колишнього президента Петра Порошенка коли він разом із однодумцями прийшов на Алею Героїв Небесної сотні у центрі Києва у вівторок.

 

Інцидент відбувся під час Маршу захисників, у якому брав участь Порошенко разом із дружиною Мариною.

 

Як передає Україна молода, про це повідомила нардеп від фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко. 

 

За її словами, це був провокатор. 

 

Так, за словами очевидців, Порошенко йшов разом з учасниками Маршу захисників, присвяченого Дню незалежності.

 

Коли група звернула на Алею Героїв Небесної сотні, у політика хтось намагався влучити яйцем з пішохідного мосту, інформує ВВС-Україна.

 

Втім, вже біля верхнього виходу метро Хрещатик, коли Порошенко підійшов до каплиці Небесної сотні, у нього влучили зеленкою.

 

На фото видно, що зеленка залила нижню половину обличчя політика та ліве око.

 

 

У телеграмі проросійського видання Страна.ua з’явилося відео, на якому Порошенко посеред заповненої юрбою вулиці звертається до патрульної поліції по допомогу, і вони на своїй машині забирають його з місця події.

 

Речниця голови Нацполіції Мар'яна Рева повідомила ЗМІ, що Порошенка доставлено до відділу поліції, вирішується питання щодо правової кваліфікації події.

 

За її словам, по медичну допомогу експрезидент поки не звертався. Пізніше вона повідомила, що підозрюваного затримали.

 

Згодом на телеграм-каналі Pavlovsky News з’явилося відео із начебто затриманням підозрюваного.

 

Чоловіка веде група правоохоронців зі скрученими за спиною руками, на яких є сліди зеленки.

 

Як повідомляла "УМ", Петро Порошенко та інші експрезиденти України - Леонід Кучма і Віктор Ющенко брали участь в урочистостях з нагоди 30-річчя Незалежності у вівторок вранці. 

 

                             Марш захисників 24 серпня 2021 року (Фото Святослава Вакарчука). 

 

Нагадаємо, що цього року, як і у два попередні, в День Незалежності 24 серпня в центрі Києва відбувся Марш захисників України – недержавний захід, який об’єднує ветеранів, волонтерів, родичів військових та інших.

 

Колона рушила о 14.00 від парку ім. Тараса Шевченка через бульвар Шевченка і Бессарабську площу й далі пройшла Хрещатиком до Майдану Незалежності.

 

Марш захисників було проведено вперше у 2019 році у відповідь на відмову новообраного президента Зеленського проводити парад Незалежності. Захід традиційно проводиться без політичних гасел і партійної символіки.