Нацкорпус погрожує президенту Порошенку акціями 16 березня

16:21, 11.03.2019
Нацкорпус погрожує президенту Порошенку акціями 16 березня

Андрій Білецький погрожує продовженням акцій протесту Нацкорпусу (фото: "Ліга")

Політична партія "Національний корпус" на чолі з депутатом Андрієм Білецьким погрожує президенту Петру Порошенку продовжувати свої акції протесту.
 
За його словами, тиск на главу держави триватиме доти, доки винні в розкраданні оборонної сфери не будуть покарані.
 
Так сказав колишній комнадри полку "Азов", а нині лідер "Нацкорпусу" на брифінгу в столиці, передає "Українська правда".
 
"Ми не будемо зупинятися в акціях "Свинарчуків за ґрати!", а для нас - не дві людини з таким прізвищем, а абсолютно будь-яка скотина, яка краде на українській оборонці. Ми не будемо зупинятися, доки ці люди не сядуть за ґрати", - заявив Білецький, не уточнивши прізвищ.
 
При цьому народний депутат заперечив зв’язок його політсили із керівником Міністерства внутрішніх справ Арсеном Аваковим, а керівник центрального штабу Нацкорпусу Родіон Кудряшов похвалився, що після бійки з поліцією в Черкасах кількість охочих приєднатись до акції збільшилась.
 
"Ми дали Порошенку тиждень. Щоб він використав останнє дієве право в Україні: взяв телефонну слухавку і наказав своїм лакеям - суддям і прокурорам - взяти себе в руки і заарештувати цих покидьків. Якщо цього не буде, наш наступний крок: субота 16 березня Майдан Незалежності", - заявив Кудряшов.
 
При цьому Нацкорпус не уточнює свої плани після суботньої акції на Майдані. "З фантазією в нас нормально. І ми впевнені, що все у нас вийде", - пригрозив Кудряшов.
 
 
Як відомо, 9 березня редставники Нацкорпусу влаштували сутичку  з правоохоронцями у Черкасах, в резулбтаті якої постраждало два десятки поліцейських, зокрема, й начальник Головного управління нацполіції в Черкаській області Валерій Лютий.
 
Поліцейські зупинили представники Національного корпусу, коли ті намагалися прорватися на сцену, щоб зірвати виступ президента Петра Порошенка. Медики діагностували у постраждалих правоохоронців опіки очей, шкіри обличчя та травми голови.
 
У партії "БПП "Солідарність" заявляють, що за подіями 9 березня, які відбулись в Києві і Черкасах, "стоять проросійські реваншисти та олігархи-втікачі".
 
А сам Нацкорпус звинуватив поліцію Черкас у жорсткому затриманні сімох його представників.
 
Станом на зараз відомо, що за провокацію бійку з поліцією Черкас затримані лідер місцевого Нацкорпусу Дмитро Кухарчук та представник цієї організації Євген Свиридов.